Mast na spáleniny od sluníčka

Nejslabší formou popáleniny od sluníčka je zčervenání – zarudnutí kůže. Různé masti rozhodně nejsou vhodné, spálená pokožka potřebuje dýchat a mastné přípravky ji v tom rozhodně nepomůžou. Mírné spáleniny se vyznačují růžovou až zčervenalou pokožkou, která je horká, bolestivá a svědí. Středně těžké spáleniny se poznají podle toho, že je pleť rudá a jsou na ní puchýřky, které praskají.


Spálená kůže se později sloupe. Ty nejtěžší spáleniny se vyznačují tmavočervenou až purpurovou barvou .

Vystavit pokožku sluníčku je nejen příjemný relax, ale také velké riziko. Je totiž velmi těžké odhadnout, po jaké době se kůže spálí. Někdy k tomu stačí jen pár desítek minut, třeba při poledním slunci.


Když už pokožka „dostane zabrat“, dá se s tím něco dělat? Existuje účinná první pomoc? Puchýře se neodstraňují, aby nedošlo k infikování obnažené tkáně. Po ochlazení popáleného místa (vlažnou vodou, ne tekoucí) se kůže ošetří krémem nebo mastí s hojivým účinkem (s výtažkem z heřmánku, měsíčku, aloe vera, s kalciumpantotenátem, dexpanthenolem) a sterilně se kryje (obvazem nebo náplastí).


Co dělat když nám slunce spálí kůži?

Těžké spáleniny - kůže má tmavočervenou až purpurovou barvu s puchýřky nebo bez nich spolu s doprovodnými příznaky - zimnicí, bolestmi hlavy, nevolností, závratěmi a horečkou. Můžete také místo namazat mastí na spáleniny , kterou dostanete v každé lékárně. Všichni víme, že bychom se neměli příliš vystavovat na sluníčku.


A když už, tak jedině s dostatečnou ochranou. Pokud se na slunci spálíte, popáleniny co nejdříve ošetřete. Jako první pomoc dobře poslouží Panthenol, který ochladí bolestivá spálená místa a urychlí regeneraci popálené kůže.


Pokud je spálení silnější, vhodná je například kalciová mast na popáleniny. Jak léčit kůži spálenou od slunce. Slunce , solárium a další zdroje ultrafialového záření - to všechno má na svědomí popáleniny nebo zarudlou a citlivou pokožku. Kortizonové masti jsou steroidní léčiva pro zmírnění zánětů, ačkoli určitá svědectví ukazují, že na popáleniny nemají příliš velký vliv. Ahoj lidi, fakt se pořádně mažte pořádným faktorem.


Ať se nespálíte, tyhle dny jsou na sluníčku masakr. Ale teď v sobotu mi omylem vynechal na hrudi malé místo a po hodině a půl na slunci jsem pak večer vypadala jak kdyby mi někdo fialovou rtěnkou . Tato bolestivá a závažná poranění těla může způsobit slunce , oheň, rozžavený předmět, vařící voda či horká pára. Lehčí formy popálenin, pouze na malé ploše, lze ošetřit pomocí krémů, pěn či gelů s obsahem panthenolu, popřípadě hydrogelových náplastí. Těžší formy a především popáleniny na větší ploše těla vyžadují . Co pomáhá na popáleniny od sluníčka , je závislé od míry spálení, ale vždy se doporučuje jako první pomoc Panthenol.


Ten spálená místa ochladí a urychlí regeneraci kůže.

Na silnější formy spálení je pak vhodná například kalciová mast na popáleniny a rychlou úlevu od nepříjemného pálení a svědění . Potřebovala bych poradit,jaký lék nebo mast mám použít na popáleniny od sluníčka ,mají popálené nozdry a dělají se jim stroupky,jestli máte nějaký zkušenosti jak je léčit nebo jak koně chránit,tak mi sem prosím napište. Nahlásit Citovat Vložit příspěvek. Nejčastějším problémem v letních měsících bývají popáleniny od sluníčka. Co na ně zaručeně pomůže? UVB záření je to co Vám tvoří spáleniny , puchýře, záněty a alergie.


Kůži proto raději ošetřete antibakteriální mastí. Miminko spálené od slunce už rozebírají maminky na webu eMimino. Pokud puchýřky provázejí i vysoké teploty, . Podívejte se na jejich rady a přidejte. Bepanthen je taková univerzální mast. Na opruzeniny, bradavky . Od té doby na všechny spáleniny , jak od vody, tak od sluníčka používám klasický rostliný olej.


Ludomír Brož a Robin Kazík: „Ano, skutečně v některých případech může nastat, že babiččina mast je na některé problémy vhodnější než běžně dostupné přípravky. V dnešní době je velmi moderní opalovat se na slunci. Letní dovolené u moře se proměnily v soutěže, kdo bude více opálený.


Mít silně opálené tělo znamená, že máte na to, dopřát si pěknou dovolenou u moře. Nikdo už nehodnotí odpočinek, . Přečtěte si rady a zkušenosti na téma zarudlé spáleniny od slunce - jak na ně. Horách, bohužel jsem podcenila mazání krémem.


Pro mnoho lidí je slunečný den důvodem k radosti – slunce stimuluje Váš mozek k uvolňování hormonu dobré nálady jménem serotonin, a podporuje v těle tvorbu vitamínu který je klíčový pro rozvoj kostí. Slunce je dobré a potřebujeme ho, představuje však také riziko pro zdraví pokožky, může .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.