Na vanilkové makronky i krém používám vanilkový extrakt. Každým plechem bouchněte o stůl a zespoda do něj několikrát cvrnkněte, aby se makronky zbavily bublinek. LEVANDULOVÉ MACARONS S VANILKOVÝM KRÉMEM.
Vanilkový kré1g mascarpone. Smíchejte mascarpone s cukrem a.
Všechny makronky se mi slily do jednoho velkého, takže jsem to jen shrnula a skončilo to v koši. Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem , směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva. Většinou, když peču čokoládové makronky , přidám do skořápek ještě trochu semínek z vanilkového lusku. Každopádně, ty žloutkové i sýrové krémy vydrží až 7-dní (odzkoušeno), ale spíš tedy v lednici.
Recept na makronky s vanilkovým krémem. Hotovým krémem naplníme dortíky a uložíme je odpočinout do lednice.
Mimoní makronky byly trefou do černého, děti byly nadšené a náš Jordanek, který ještě neumí říct Mimoni, radostí křičel: bananá :-). Máme hotový vanilkový krém ganaché, ktorým naplníme cukrársky sáčok. Používam rovnakú špičku ako pri makronkach (t.j. mm), alebo niekedy aj žiadnu a iba odstrihnem jednorazový cukrársky sáčok. Rozložíme si makronky (ja si ich rada rozkladám do párov) a pomocou cukrárskeho sáčku vytláčame . Medzitým vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým extraktom a pomaly prilejeme rum. Mrazenú zmes pomaly vmiešame do maslového krému a poriadne ju premiešame.
Do hrnca nalejeme smotanu a tesne predtým, ako začne vrieť pridáme nasekanú čokoládu a smotanu stihneme z platničky. Krémem slepujte skořápky z plechu a nechte je v lednici uležet aspoň hodin. Druhý den krém přendejte do zdobícího sáčku a naplňte makronky. Krém je lehce tekutý, ale jakmile makronky spojíte, v lednici krásně ztuhnou.
Stejným způsobem můžete připravit i krém z lesního ovoce, jen zaměníte maliny za lesní plody. Francouzská specialita jménem makronky (macarons) ovládly svět! Všichni milují makronky , všichni je jedí a všichni si je fotí a hází si je pak na instagram a facebook.
Já se makronkám docela dlouho vyhýbala, ale nakonec jsem se do nich taky zamilovala. Dvě kulaté skořápky plněné krémem mě prostě .
Takže přestože lze už rovnou zasahovat i celkem zásadně do základní receptury na skořápky přisypáním dalších ochucovacích komponent, tohle. Náplň: Poprvé jsem je plnila marmeládou, při dalším pokusu si zkusím s krémem více vyhrát :-) Postup aneb jak jsem postupovala já: Rozvar: V kastrůlku na středním ohni si svaříme vodu, barvivo a cukr do konzistence sirupu. V knížce jsou ale všechny míry na hrnky a to nemám moc ráda, takže jsem si množství, které jsem do hrnku nasypala, zvážila.
Ještě musím doplnit: tvaroh balený jako máslo, ne ten ve vaničce. Náplň do makronek je lepší suchá, aby se příliš nerozmáčely. V rendlíku opatrně svařte smetanu a přidejte rozlámanou čokoládu, sůl a cukr. Rendlík sundejte z vařiče a míchejte do úplného rozpuštění čokolády.
Hotové a vychladlé makronky spojujte . Milované makronky s novým krémem , který se hned po vyzkoušení stal mým nejoblíbenějším. Makronky s vanilkovým a čokoládovým krémem. Směs přemístíme do mixéru, kde chvíli mixujeme a směs ještě více zjemníme a důkladně promícháme. Do této směsi, kterou jsme vrátili . Přiveďte k varu smetanu se semínky, které předtím vyškrábnete z vanilkového lusku, odstavte a vmíchejte čokoládu. Promíchejte do hladkého krému a nechte vystydnout, do požadované konzistence, ideální k plnění.
Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Trochu odložíme na zdobení, do zbytku opatrně vmícháme ztuhlý krém. Dle chuti přidáme malinového džemu, který důkladně zamícháme do mascarpone 3. Mascarpone přendáme do misky a rozmícháme 2. Tímto krémem slepujeme například barevné francouzské makronky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.