Světle pražená káva

Zelené kávové zrnko mohlo dostat do vínku různé zajímavé chutě a tóny, ale jedině . STŘEDNÍ pražení má mírně až středně hnědou barvu, acidita je zřetelná, ale méně pronikavá, stále zvýrazňuje rozmanitost a tělo je plnější. HIGH pražení je kyselost stále silnější než hořkost, světle tmavé upražení, začínají vynikat skutečnéchuťové složky kávy. CITY poněkud tmavší pražení kávy až středně hnědé . Světle nebo tmavě čerstvě praženou kávu ?

Kávu v této naší kategorii si můžete vybrat ze světlejšího nebo tmavšího pražení, než je náš standartní stupeň pražení kávy. Káva bude upražená až po Vaší objednávce, takže s dodáním musíte počítat nejdřív - pracovní den po objednání. Zakázkové pražení kávy budeme.


Světleji pražená káva , pro větší chuťový požitek s citelnou přírodní kyselostí. Naleznete zde čerstvou zrnkovou kávu nejvyšší kvality z konkrétní země a plantáže. Vychutnáte si pouze kvalitní a lehce identifikovatelnou kávu typu arabica.


Sázíme na Vaši vytříbenou chuť a znalost kávy.

Posoudíte a oceníte kvalitu zvolené kávy. Při dalším nákupu můžete volit Vaši oblíbenou čerstvě praženou kávu , . Velmi světlá úroveň pražení těsně po prvním prasknutí. C (4°F) Novoanglické pražení (New England Roast) Mírně světle hnědé občas s fleky je upřednostňováno některými pražírnami výběrové kávy , . Pro vás, jako zákazníky, je důležité vědět, že existují různé stupně pražení.


Každý akcentuje jinou složku chuti kávy, která je tvořena nejen samotnými chutěmi, ale i podchutěmi a tzv. Světlé ‒ Zrna jsou suchá a mají skořicově hnědou barvu. Při pražení kávy probíhají v kávových zrnkách fyzické a chemické změny v důsledku působení vysoké teploty.


Kávová zrna nabývají objem a ztrácí vlhkost. Mění se jejich barva z původní světle zelené na hnědou. Kávu lze upražit na různé stupně pražení. Zjednodušeně řečeno mohou být zrna světle.


Kdybych se Vás zeptal, zda si pamatujete, kdy jste si naposledy koupili balíček zrnkové kávy. Vzpomenete si jaká byla barva kávových zrnek? Domnívám se, že nebudu daleko od předpokladu, když řeknu, že barva kávových zrnek kávy , kterou jste koupili, byla tmavě hnědá až černá. Stupeň pražení , při kterém kávová zrnka .

Taková káva je vhodná zejména . Při pražení jsou kávová zrna neustále obracena v otáčejícím se bubnu za působení. Pro její jemné kvality si produkt oblíbili milovníci slabších káv a zaručeně osloví i zákazníky, kteří kávu pijí jen příležitostně. Aroma kávy se dá přirovnat k lískovým oříškům. Káva je jemně kyselá a můžete v ní najít stopy po mléčné čokoládě, sucharech a lískových . Při tomto jevu dochází k rozkladu tuků a karbohydrátů a začíná se tvořit typická chuť a aroma kávy.


Doba pražení závisí na tom, zdali chceme kávu světle či tmavě praženou. Tmavě pražená káva se praží déle, má tmavší barvu zrn, chuťově je silnější a výraznější a má minimální acidiitu (kyselost). Prodej čerstvě pražené zrnkové kávy z celého světa. Jaké může mít světle pražená káva zdravotní výhody?


Začne pražením malých dávek kávy na malé pražičce, zpravidla připraví tři různé typy ̶ jemně pražený (light city roast), středně pražený (city plus roast) a více pražený (full city roast). Pražení kávy je v naší pražírně to nejdůležitější. Stupnice jde od lehkých, světlých a kyselých káv po tmavé, olejnaté a hořké. Záleží také na tradici a zvyklostech, v různých oblastech světa je v oblibě káva jinak pražená.


Severské země upřednostňují světle praženou kávu , naopak ve státech jižní Ameriky, ale i ve Francii a Itálii jsou vyhledávány tmavě pražené kávy. U nás máme nejraději střední pražení, což jsou kávová zrna se středně hnědým . Ze zrn se při pražení odpařuje voda, proto se zvětšují, zároveň však ubývají na váze. Kávu je možné upražit na různé stupně, světle pražená káva je kyselejší, středně pražená sladší a tmavě pražená káva je hořká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.