Jak potahujete celý dortík čokoládou ? Mám paní ,která si přeje srdce a kruh potáhnout jenom čokoládou ,žádné obsypávání boku. Zkoušela jsem to teď jen tak na nečisto na nedělním dortu pro rodinku,ale nepovedlo se mi,aby nebylo vidět jak je čokoláda přetíraná. Nad parou rozehřejeme čokoládu na vaření, nejradši mám Figaro. Nesmí být tuhá, neroztekla by se, tak jak má.
Dodejte svým dortíkům šmrnc!
S tímto zdobením budou vypadat ještě lépe. Dort obložený čokoládou - nanášení čokolády na dort. Postup jak nanést a ozdobit dort čokoládou Postup jak. Ahoj nevěsty, uvažuju o tom, že si dort nechám místo potažení marcipánovou hmotou polít bílou čokoládou. Zajímá mě, jestli bude dort taky tak pěkně vyhlazený jako s tím marcipánem?
Co se týče barvy, je mi jasné, že to bude spíš slonová kost než bílá, to mi nevadí. Hmotu vyválím na placku silnou asi půl centimetru – nesmí být moc slabá, aby se neprotrhla, ale ani moc silná, jinak bude dort zbytečně tížit a kdo by to chtěl taky jíst, že. Dnes jsou v kurzu hrátky s cukrovou hmotou, čokoládou a fondánem! Sháníte tipy, jak originálně, moderně, a přitom jednoduše ozdobit dort ?
S našimi pěti úžasnými tipy nešlápnete vedle! Jenže ona ted chce zda by nešlo na to navrch dát marcipán jako že potáhnout jen to kolo natu čokoládu ještě a nato dát ještě mašinku atd. Mně jde o to zda semi nerozpustí marcipán na té čokoládě.
Máte stím zkušenost, A případně čím teda dort polít jen rozpuštěnou . Zajímavý nápad na netradiční dekoraci. Potřebujete k tomu jen bublinkovou fólii a rozpuštěnou čokoládu. Videonávod je velmi jednoduchý a zvládnete to určitě i vy.
Nový příspěvek od jaja 20. Orionku mléčnou a bílou a přilepila jsem ji na dort máslem - absolutně úžasná hmota! Chystám se synovi k narozeninám upéct dort.
Chce velký, dvoupatrový, s čokoládovou polevou. Zatím jsem dělala vždy potahovaný falešnou marcipánovou hmotou, tak bych to nerada zkazila. Moje představa je, že si udělám klasickou čoko polevu z hořké čokolády a pak dort celý poliju. Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu.
Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a vaříme cca minutu za stálého míchání. Vychladlé dáme pořádně vychladit do lednice, do druhého dne.
Jakmile jdeme plnit dort , vyšleháme ručním šlehačem na nejvyšší stupeň . Také obdivujete ty krásně nazdobené dorty a zákusky, které se na vás smějí v cukrárně?
Cena jejich luxusnímu vzhledu odpovídá, a přitom na tom zdobení není nic složitého. Každý může svým přátelům nabídnout ke kávě dezert, který vypadá jako od profesionálního cukráře, chce to jen trochu času a čokolády. Na promazání dortu nebo jako náplň do čokoládových pralinek se hodí ganache namíchaná v poměru jeden díl čokolády a jeden díl smetany.
Je potřeba ji nechat zchladnout víc než ganache na polévání, nejlépe půl hodiny v ledničce. Krémem se pomocí zdobicího sáčku plní předem připravené pralinky, zdobí potažený. Ale krém na marcipánu mi začal opadávat a marcipán zvlhnul-ale jen,tam,kde byl krém,takže obvod dortu jsem musela ozdobit místo krémem oříškama. Těsto: vajec: 2g cukru krupice: lžíce kakaa: necelých 2g hladké mouky: lžic oleje: kré1g másla: 1g moučkového cukru: 2ml mléka: g hladké mouky: 1g hořké čokolády : marcipán: dkg sušeného mléka – né sojové nebo nízkotučné: dkg cukr moučka: lžičky oleje: lžičky . Ve velké míse vyšleháme žloutky, cukr a máslo do pěny (šleháme asi minut), přidáme čokoládu , mouku, smetanu, vodu a šleháme ještě asi minuty, pak vmícháme tuhý sníh. Dort necháme vychladit a pak ho potáhneme marcipánem.
Párty sortiment, index-Kuchyňské potřeby, index-Informace k nákupu. Dort uložíme do lednice na minimálně tři hodiny a po vychlazení jej potáhneme rozváleným marcipánem. Následně dekorujeme například bílou čokoládou , kterou rozehřátou nalijeme na pevný podklad potažený potravinářskou fólií, rozetřeme ji, necháme zlehka ztuhnout a nakrájíme na pláty, které .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.