Voština dveře

Výplň – papírová voština je nejméně odolný materiál. Výplň je materiál, který vyplňuje rám – izoluje a dává dveřím bytelnost. Voština (papírová výplň) je vhodná pro méně používané dveře. Netlumí hluk a snadněji se při nešetrném zacházení poničí.


Doporučujeme vybrat výplň z DTD desky. Určujícím faktorem kvality dveří je jejich vnitřní výplň.

Voština – standardně se výplně dveří dělají z voštiny , což je papír formovaný do tvaru včelích pláství. Je to základní a nejlehčí materiál na výplně dveří takřka všech výrobců. Jedná se vlastně o složený karton v dřevěném rámu. Vykazuje nejhorší akusticko -izolační vlastnosti a nižší pevnost.


Je vhodná do prostorů, kde dveře nebudou extrémně zatěžovány. Velká část interiérových dveří se vyrábí z voštiny. Díky tomu, že jde o lehký a levný materiál, jsou tyto dveře velmi oblíbené.


Druhým materiálem, který používáme, je dutinka.

Jde o odlehčenou děrovanou dřevotřískovou desku („DTD “), která nabízí větší pevnost, delší životnost a také lepší izolaci proti hluku než dutinka. Standardní a stále vyhledávanou výplní dveří je papírová voština , a to zejména kvůli nižším pořizovacím nákladům. Pro větší pevnost křídla, menší riziko prohybu a celkovou „bytelnost“ dnes již někteří zákazníci volí výplně z dřevotřísky, a to buď děrované nebo plné. Takové dveře jsou potom o poznání těžší než dveře s . Kupuji interiérové dveře a nemohu se rozhodnout jakou výplň.


Papírová voština se používá jako standartní výplň interiérových dveří. Voština je lehký výplňový materiál s šestibokou strukturou, která ji zajišťuje výborné pevnostní vlastnosti. Dutinková DTD(dutinková dřevotříska) je dřevotřísková deska jak již název napovídá s dutinami pro její odlehčení. Tak přesně takový tvar má voština , první typ výplně do interiérových dveří. Výrobci tyto vnitřní dveře doporučují do místností, ve kterých se nijak zásadně nemění teplota nebo vlhkost vzduchu a dveře nejsou moc často.


Mezi nejčastější chyby při výběru dveří patří například nadměrná velikost dveří , které pak zabírají polovinu místnosti. Některé rodiny s dětmi také často dají přednost ceně před kvalitou a pořídí si dveře z nevhodného materiálu, třeba z papírové voštiny , která propouští do dětského pokoje všechen hluk z . Potřebujeme si nechat vyrobit dveře do rekonstruovaného bytu a nabízí nám několik různých provedení. Nejsem si jistý, který je nejvhodnější, poradí někdo?


Masivní rám vyplněný voštinovým jádrem a zaklopený HDF deskou - bojím se té voštinové výplně, která je v podstatě z papíru. Alternativa je masivní rám vyplněný . Výplň se hlavní měrou podílí na odolnosti dveří DRE. Vnitřní výplň dveří DRE tvoří tvrzená voština , která je nejpoužívanějším materiálem takřka u všech výrobců.

Slovo voština je odvozeno od slova „vosk“, jelikož struktura tohoto materiálu svým tvarem připomíná včelí plástve. Tento specifický tvar zajišťuje jednak velmi . Nejlevnější dveře mívají rám z měkkého dřeva nebo z vláknitého hranolu překrytý tři milimetr silnou deskou, to vše vyplňuje voština — ztužený papír ve tvaru včelí plástve. Skladová dostupnost dle pobočky.


Rám dveří je vyroben z MDF profilů, výplň dveří tvoří voština. Součástí dodávky jsou tři závěsy a zámek s roztečí 72. Již z dob socialismu se traduje výroba dveří pomocí papírové voštiny a dvou desek.


Do těchto dveří se vyřezávají různé otvory na sklo, které se pak olištovávají. Takto vyrobené dveře mívají ostré hrany. U levnějších typů dveří jsou lišty plastové nebo dřevěné, u dražších dveří bývají z MDF. Dřevotříska, voština či dřevo.


Plná dřevotříska nabízí lepší izolační vlastnosti. Výplní dveří může být ještě voština. Ta má ale velmi špatné izolační vlastnosti a dveře z ní nejsou příliš pevné. Rám dveří je vyroben z masivu, výplň papírová voština.


Kování není v ceně dveří. V našem sortimentu nabízíme široký výběr interiérových dvěří výrobce s dlouholetou tradicí, nadnárodní společnost Masonite CZ spol. Dveře z prémiové řady Sonet.


Tato výplň je nejpoužívanější výplní pro interiérové dveře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.