Švestková marmeláda gelfix

Recept si zatím oblíbilo kuchařů. Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem . Náramně se hodí, jestliže chceme promazávat perníky, makovce a jiné lité buchty. Marmeláda ze švestek překvapivě není na přípravu nenáročná, a tak přímo vybízí k tomu, abychom si alespoň pár skleniček zavařili. Příprava receptu Švestková marmeláda : Švestky omyjeme a umeleme nebo rozmixujeme, smícháme se šťávou z citronu, přidáme celou skořici a balení Gelfix. Až ovoce pustí částečně šťávu, přidáme cukr.


Vaříme do zhousnutí marmel. Ještě horká dáváme do vyvařených sklenic a na povrchu zalijeme rumem. Zavíčkujeme a máme hotovo. Vypeckované švestky nakrájíme na kousky, dáme do většího hrnce.


Při přípravě džemů se želírovacím cukrem nepotřebujete přidávat již nic jiného než ovoce. Přidáme Gelfix rozmíchaný . Extra 2:pro přípravu marmelá džemů a želé podporuje přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu. VESTKOVÁ MARMELÁDA S BADYÁNEM A BALSAMICEM. Suroviny: kg vypeckovaných švestek.


Cukr zároveň slouží jako konzervant - pokud bychom chtěli snížit množství cukru, je potom dobré přece jenom použít například Gelfix , aby se marmeláda nekazila. Poté k základu přidáme cukr a všechny . Rozdíl mezi marmeládou a povidly. Domácí švestková marmeláda. Použité suroviny:1kg vypeckovaných švestek, 1kg cukru,gelfix extra, citron, celá skořice.


Postup:Švestky omyjeme a umeleme nebo rozmixujeme, smícháme se šťávou z citronu, přidáme celou skořici a balení Gelfix. Predpokladam, že cukru se nevyhnu, ale ráda bych aby v tom bylo co nejmíň chemie a nevim zda tam musím dát gelfix , nebo něco takového, jestli musím ovoce. Dělám marmelády s pektogelem (je v tom pektin a kys. citronová), meruňková marmeláda je jednoduchá, stačí se řídit návodem na sáčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem.


Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 5g cukru a. Pod tekoucí vodou opláchnuté a pak vypeckované meruňky rozdělíme na půlky, ty rozkrájíme na menší kusy, vidličkou je rozmačkáme. Otestovat, zda má marmeláda správnou konzistenci můžete tak, že na vychlazený talířek (klidně si jej připravte předem do mrazáku), kápnete trochu marmelády. Marmeláda by měla stékat velmi pomalu nebo vůbec a být taková, jakou ji máte rádi. Pokud je ještě příliš řídká, můžete přidat malinké množství . Srpen se přehoupl do své druhé poloviny, tedy nastal ideální čas na výrobu domácích marmelád a džemů.


Meruněk je letos dost, a navíc jsou tu už i švestky a jablka. Uvidíte, že to zvládnete i vy! Marmeláda nebo džem zaručeně ztuhne a vyhnuli jste se veškeré chemii.


Navíc citrusový pektin nijak nechutná a nemění chuť ovoce. Jahody ho mají třeba jen velmi málo a přidáváte pektinu více, angrešt nebo rybíz ho naopak. Ani ta nejdražší kupovaná marmeláda se té domácí nevyrovná. Všehochuť džemů a želé: Švestková DOBROTA, meruňková pochoutka s LEVANDULÍ. Jablečné želé s limetkou a mátou.


Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se lžícemi cukru a přidáme do ovoce. Postup: Švestky rozmixujeme nebo rovnou dáme do hrnce a pomalu rozvaříme. Někdy je potřeba přilít i trochu vody (cca 2dcl). Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme skořici a badyán a přivedeme zvolna k varu. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň minut.


Vyndáme koření, podle potřeby lehce promixujeme tyčovým . Je skvělá na tousty, palačinky i do dezertů. Příprava téhle marmelády není nic komplikovaného – celé tajemství je v tom, že citrony musejí být uvařené v celku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.