Donekonečna se trápíte s čokoládovými polevami na dortech, ale vždycky vám popraskají, objeví se mapy nebo zatuhnou dřív, než je rozetřete? Zkuste tajné fígle šéfcukrářky Karolíny Kocincové! Zajímavý nápad na netradiční dekoraci. Potřebujete k tomu jen bublinkovou fólii a rozpuštěnou čokoládu.
Videonávod je velmi jednoduchý a zvládnete to určitě i vy.
Dodejte svým dortíkům šmrnc! S tímto zdobením budou vypadat ještě lépe. Vyhledávejte a ukládejte na Pinterestu nápady na téma Čokoládové dorty. Podívat se na další nápady na téma Čokoládový dort , Lahodné dorty a Recepty na dorty. Rozpuštěnou čokoládu si nabereme na lžičku a kapeme ji na pečicí papír.
Vytváříme takovou čokoládovou síť, můžeme postupovat systematicky do nějakých ornamentů, nebo rozlévat čokoládu „cik cak“. Po jejím ztuhnutí síť nalámeme na velikost, jakou potřebujeme. Takto vytvořené ozdoby můžeme zapíchnout do dortu.
Pokud chci dort zalít do čokolády ředím ji 1 tukem. Lépe se pak krájí na dortu. Můžete mít čokoládu „jen“ rádi, nebo se prostě do ní zamilujete.
A když se vás navíc sejde více a ještě k tomu na . Já se o tom dozvěděla teprve nedávno a dosud jsem sháněla na dorty čokoládové doplňky v cukrárně. Dají se koupit různé ozdoby , které se pak vylupují z měkkých plastových forem, ale někdy se při vylupování lámou. Zdobit dorty můžeme mnoha způsoby. Jedním z velmi efektních způsobů je zdobení čokoládovými filigrány.
Tyto filigrány jsou vytvořeny jemnou kresbou k níž se používá čokoláda , nakreslit můžeme prakticky cokoli (jednou jsem kamarádce kreslila kola pro manžela, nadšeného cyklistu). Hoblinky: Rychlý a jednoduchý způsob výroby ozdob. Z čokolády o pokojové teplotě škrabkou odkrajujeme hoblinky. Pracujeme nad papírem, aby se hoblinky snáze přenášely na dort a nerozpouštěly se v ruce. Stuha: Pás čokolády obtočený kolem dortu.
Ustřihneme pruh pergamenu. Jak efektně ozdobit dort , koláč nebo muffiny bez cukrářského umu a použití drahých speciálních pomůcek? Vystačíte si jen s rozpuštěnou čokoládou , tenkým štětcem a obyčejným listem ze stromu.
Pak už zbývá jen troška trpělivosti a kouzelná dekorace, ze které si každý sedne na zadek je.
Rozkrojený dort uvnitř naplníme, složíme díly správně na sebe a krémem potřeme i okraje dortu. Pak dort po obvodu posypeme jemně sekanými oříšky nebo mandlemi, kokosem či strouhanou čokoládou nebo můžeme použít i mleté oplatky nebo drobečky sušenek. Dort můžeme po celém obvodu v drobení také obalit.
Když zdobím boky dortu ,začínám od spodu kolem dokola na dort který jsem si právě slepila krémem,nesmí být moc ztuhlý nebo čokoláda ztuhlá úplně z lednice,ještě se mi nestalo že . A samozřejmě dát na dort :). Edit, tu čokoládu musíš nechat vychladnout, ale ne úplně ztuhnout, kdyby byla moc teplá tak se roztéká a tuhou zase nic nevytlačíš :) Takže tak nějak akorát :) Možná to bude chtít na začátek víc pokusů. Proto již dorty jen polévám polevou a sypu „von oko“ různé čokoládové nebo jiné drobínky.
Vzhledem k tomu, že asi nejsi extra zběhlá ve psaní čokoládou , doporučila bych ti koupit takový ten sáček s polevou ( dělá se bílá, tmavá nebo mléčná čokoláda ), který dáš do hrnku s vodou a opatrně zahříváš. Rozléváš nahoru, stěrkou uhladíš do stran a jak to stéká dolů, stěrkou jen rozmazáváš, kam potřebuješ. Je dobré polévat teplý dort , ne z lednice, aby čokoláda tak rychle na studeném dortě netuhla a stačily jste ji rozmazat, aby nedělala . Zobrazit nejnovější příspěvek Ozdoby z bublinkové folie od Matka28.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.