Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na čistou utěrku oschnout. Sušíme, krájíme a opět sušíme, s koupenými se to nedá srovnávat! Flíčky uvaříme v osolené vodě a slijeme.
Potřebujete-li radu, jak domácí těstoviny vyrobit, na co si dát pozor, jaké suroviny na výrobu domácích těstovin zvolit a co vám velmi zjednoduší práci, jste na správné adrese!
Hodně široké nudle , které se prokládají v pekáčku s náplní z mletého masa, rajčat nebo špenátu, jíšky a sýru a zapékají se. Z oschlých placek nakrájí. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a. Ohodnoťte recept : Domácí nudle. Recept může být klidně zlatý, ale to provedení.
Ty pak poskládáme na sebe a krájíme nudle podle potřeby (vlasové do polévky velmi tenké, široké nudle mm široké). Co budeme potřebovat: (česká verze porce).
Postup: Suroviny promícháme v míse. Dáme na vál a důkladně ( minut) propracujeme. Prosté a vynikající jídlo našich babiček, na které zapomínáme! Až jsem se divila, že z našeho pánského štábu tuto dobrotu nikdo neznal.
Všichni „kluci“ si pomlaskávali. Slaninu nakrájejte nadrobno a opečte ji v hrnci. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli přisypte papriku.
Zamíchejte a na takto připravený základ nasypte na brambory . Domácí vlasové nudle se hodí do všech druhů polévek. Radešínkovy těstoviny dostaly punc regionálního výrobku stejně jako medové pečivo – perníčky. Možností jak využít tyto domácí široké nudle je nepřeberné množství viz. Zde narazíte na další kámen úrazu, je jím množství mouky, které se recept od receptu liší, ale vejce je vždy jen jedno.
To je samozřejmě hloupost. Dle našich zkušeností jsou na 3gramů mouky potřeba vejce 2. Mouku s vejci promíchejte v míse. POLÉVKY, KDE JSOU NUDLE NEPOSTRADATELNÉ: Hovězí vývar.
Po půl hodině vyndáme těsto z folie, vyválíme buďto ve stroji na těstoviny, nebo klasickým válečkem, co nejtenčeji to půjde.
Vyválené těsto několikrát přehneme na sebe (do malé kostky), aby bylo krájení jednodušší, krájíme dle toho, jak chceme široké nudle. Vaříme klasicky – v osolené vroucí vodě, cca minuty. Pláty, které z těsta budeme válet, by měly být stejnoměrně široké. Můžete použít klasický váleček na těsto, ale doporučuji investovat do strojku na těstoviny.
Jeho cena začíná u 5Kč, a pokud občas uděláte třeba jen domácí nudle do polévky, tak se takováto mašinka doma vyplatí. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1g hrubá mouka vajíčko sůl PL vody. POSTUP PŘÍPRAVY Vejce s vodou naléváme a hned nožem zamícháme do.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.