Recept na výborné knedlíky za minut hotové. Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky , neplníme.
Vaříme 3-minut podle velikosti. Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku.
Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme ovocem. Tvarohové knedlíky plněné. Můžete je podávat posypané mákem, tvrdým tvarohem, osmaženou strouhankou či skořicovým cukrem – osobním preferencím se meze nekladou,“ radí autorka receptu.
Postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na vále z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme těsto. Vyválené těsto nakrájíme na. Přidáme sůl, tvaroh a vařečkou zapracujeme větší část mouky.
Těsto přendáme na vál a zapracujeme zbývající.
V míse smíchejte oba tvarohy s vejci, cukrem, solí a nasypte tolik strouhanky a hrubé mouky, aby se z těsta daly tvarovat knedlíčky. Ty naplňte borůvkami a hoďte do vroucí vody. Mezitím si připravte ovocnou omáčku rozvařte litr borůvek , 100g cukru a celé to přelijte šálkem mléka s rozkvedlanou . Pokud bude těsto řídké přidáme zbytek mouky. Z těsta odebíráme malé kousky z kterých uděláme placičky.
Doprostřed dáme pár borůvek a okraje těsta k sobě přitiskneme. POTŘEBNÉ PŘÍSADY měkké tvarohy v alobalu,větší vejce,půl lžičky prdopeče,lžička vanilkového cukru, špetka soli,4ml polohrubé mouky. Knedlíky vhazujeme do vařící vody, když vyplavou . Jak udělat tvarohové knedlíky s ovocem jemné, nadýchané a přitom se moc nezapotit? Je na to snadný trik: místo mouky použijte do těsta strouhanku. Jemné, tvaroho-máslové knedlíčky se vám v ústech jen rozplynou.
Prvotřídní jsou zásadně z čerstvého ovoce. Ale pokud právě není k mání, použijte buď mražené (nechte trochu povolit, ne však zcela rozmrazit) nebo kompotované (to zas nechte dobře okapat z nálevu). Postupným zpracováním, nejdříve nožem a pak i rukama vytvoříme tvarohové těsto, z kterého uválíme velký váleček.
Váleček nakrájíme na stejné kousky a každý kousek rozplácneme na placičku, kterou v dlani naplníme borůvkami a dobře uzavřeme v knedlík. Hotové knedlíky před vařením ještě obalíme ve směsi hrubé . Na každý dílek dáme borůvky (počet podle jejich velikosti) a .
Uvařené knedlíky vyjmeme a obalíme v orestované strouhance. Ovocné knedlíky můžeme hrdě považovat za národní specialitu, která je pro nás téměř synonymem léta. Zjara začínáme jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, volně pokračujeme přes kynuté borůvkové až ke švestkovým z těsta bramborového.
A jedny jsou lepší než druhé :) . TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S BORŮVKAMI - Dáma. Nevíte, jak nejlépe využít borůvky, které přímo lákají k přípravě nějaké dobroty? Pak pro vás máme skvělý tip. Vyzkoušejte tyto jáhlové knedlíky , které jsou vynikající nejen s borůvkami !
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.