Jablkový sirup postup

Pokud máte rádi ovocné, po celý rok se vám bude hodit právě recept na jablečný sirup. Milovníci bylinných sirupů mohou v zimě sáhnout místo čerstvých bylinek po těch sušených. Jakmile podzim pokročí, společně si připravíme sirupy z rakytníku či arónie (černého jeřábu).


Jsou výborné jako prevence proti . Zrelé jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, jadrovníky, stopky a okvetia odstránime a takto pripravené zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo ich dreveným tĺčikom potlčieme v drevenom vedierku alebo v malom súdku.

Potom šťavu vytlačíme lisom alebo rukou cez husté plátno, . Postup přípravy receptu. Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně. Odměříme, zahřejeme zhruba na 70°C a přidáme cukr a kyselinu citrónovou.


Umyté, ošúpané a očistené jablká vylisujeme na šťavu alebo sparíme. Vylisovanú šťavu necháme niekoľko hodín stáť, aby sa na dne usadili hrubšie kaly a nečistoty, prípadne ju prefiltrujeme cez plachtičku. Odmerané množstvo čistej ovocnej šťavy rýchlo zahrejeme na teplotu až 1stupňov.


Privedieme do varu spolu s cukrom a so škoricou.

Odstránime škoricu, pridáme konzervačný prípravok a sirup za horúca plníme do sterilných fliaš. POTREBNÉ PRÍSADY cca 3kg väčších jabĺk, 5kg kryštálového cukru, balíka kyseliny citronovej. POSTUP PRÍPRAVY Jablká očistíme, odšťavíme a šťavu necháme pár hodín odstáť aby klesol prípadný kal na dno a pozbierame penu, tá tam byť nesmie!


Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, aby nezhnědly 2. Na jablkový sirup používame vyzreté a dobre vyfarbené plody. Môžeme použiť aj opadané jablká s prídavkom plánok. Základnou surovinou na prípravu. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl varnou příchuť.


Skladujeme v chladu ve vodorovné poloze. Do mísy nebo kastrolu dáme oloupaná jader zbavená a nastrouhaná jablka. Svaříme vodu s cukrem a připravenou masu zalijeme. Přiklopíme a necháme stát do druhého dne.


Vše propasírujeme přes . Jablečný sirup - několik kilogramů renety nastrouháme najemno. Dvě hodiny macerujeme s cukrem, pak vylisujeme šťávu. Bereme lžičky před každým jídlem.

Na každý litr vody přidáme 1g medu nebo cukru a abychom fermentaci urychlili, také g pekárenského droždí a g suchého černého žitného chleba. POTŘEBNÉ PŘÍSADY jablečný mošt cukr kyselina citrónová můžeme přidat ananasové aroma. Krok – připravte si všechny suroviny.


Připravte si citrusy – nastrouhejte kůru a odšťavněte. Bylinky rozmělněte nebo nasekejte, aby se uvolnila jejich chuť. Jablka – nejlépe nastrouhaná, nebo nasekaná najemno, javorový sirup a me skořice, citron. Možností je samozrejme veľa, stačilo si len vybrať. Hroznový džem, mušt, šťava či sirup.


Alebo povestná jednohubka pozostávajúca z kocky syra a bobuľky hrozna. Keďže som sladkomil, rozhodla som sa že si vyrobím domáci hroznový sirup. Jablka jsou zdrojem vitaminů a jsou velmi chutná. Regulují trávení, bojují proti infekcím, mají detoxikační a také regenerační účinky.


Jablka posilují imunitu, povzbuzují náladu, což v tomto chmurném počasí potřebujeme všichni. Také zvyšují vitalitu a . V mise smícháme nastrouhané jablka, ořechy, skořici, rozinky a čekankový sirup. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku.


Následne ich nastrúhame do väčšieho hrnca, kde ich pokvapkáme šťavou z citrónov, aby nezhnedli. V inom hrnci si povaríme vodu s cukrom, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.