Sníh do kremrolí

Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). Postup přípravy receptu. Z bílků ušleháme tuhý sníh , nejdříve našleháme a postupně po troškách přidáváme cukr moučku.


Vodu s krupicovým cukrem převaříme na nit.

Vaříme, dokud cukrová voda mezi prsty netvoří nit, to znamená namočit prst do rozvaru, prsty zmáčkneme a roztáhneme, mezi nimi by se měla utvořit nit. Takto vyšlehaný sníh dejte do plnícího sáčku a stříkejte do trubiček. Nakonec můžete pocukrovat - ale jsou i tak dost ladké - já už necukruji. Tak třeba taky vyzkoušejte. Do kovové nádoby (mísy, hrnce) dáme bílky se špetkou soli.


Na plotnu postavíme velký hrnec s vodou a zapneme. Bílky šleháme ručním elektrickým šlehačem na nejnižším stupni. Dobrý den milé šikulky, jdu pro radu, jak na sníh do kremrolí.

Běžně dávám na váhu bílku váhu cukru, ale někdy se mi stane, že mi sníh zřídne a vytéká mi z trubiček. Nejprve zvařím cukr na očko a pomlu liji do hodně našlehaných bílků a šlehám do vychladnutí. Potom to ještě stěrkou trocu protřu a pak plním . Když šlehám sníh do trubiček, vždycky vypadá dobře, naplním trubičky, ale po nějaké době, třeba druhý den, z něj začne vytékat cukrový sirup a sníh v trubičce se začne smrskávat na tenkou žížalku. Dělám sníh s vařeným cukerným sirupem, zkouším drátěným očkem, mám poprskaný celý sporák, vylétá . Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes let a je osvěčená.


Potom přidám moučkový cukr a dám do vodní lázně. Nešlehám pořá ale nechám vždy trochu . Krok 4: Než se kremrole upečou, připravte si náplň. Do rendlíku dejte 1g cukru krupice, zalije ho vodou a přiveďte k varu. Vzniklou směs vařte na mírném až středním plamenu asi minut. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh , do kterého postupně všlehejte zbylých 1g cukru, a pak také horký cukrový rozvar.


Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice. Já ho připravuji obvykle den předem.

Trubičky si před prvním návinem pomažte tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Při pečení moučníků se bez něj neobejdete.


Připravit ale opravdu pevný a dokonalý sníh je doslova alchymie. Díky našim radám se vám to ale podaří! A pamatujte si, že čím budete mít sníh tužší, tím bude váš koláč lepší a kypřejší. Pečeme v předehřáté troubě na 2st. V misce a nad párou, začneme šlehat bílek s octem a jakmile bude bílek trochu našlehaný, začneme přišlehávat cukr a šleháme a šleháme.


Sníh musí být opravdu tuhý. Namočte jej do rozvaru a skrz očka foukněte jako do bublifuku. Kremrole naplňte krémem. Pokud se vytvoří řetízkující pás bublin, máte vyhráno a . Re: Bílkový vařený sníh.


Nový příspěvek od VěrkaD 1. Dneska jsem tento sníh vyzkoušela do kremrolí a je naprosto super :souhlas: Nejpozitivnější na něm je, že odpadá půlhodinové šlehání nad párou, Kenwood to ušlehal za mě, já jsem si zatím umyla nádobí :kava: Takže vřele . V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Do těsta nedáváme tuk zlatá haná.


Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na proužky, které motáme na trubičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a trubičky . Hustotu cukerného rozvaru vyzkoušíme drátěným očkem, pokud po fouknutí do namočeného očka vyletí řetěz bublinek, rozvar pomalu přiléváme do šlehajících se bílků. Tohle by byl krem do kremroli :). Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky.


Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý. Vychladlý krém přendám do.


V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Pocukrujte moučkovým cukrem.


Nejlepší kremrole na světě jsou od mé mamky z Kadaně… rozhodla jsem se, že je pro vás vyzkouším udělat a nafotit postup… takže zapomeňte na listové těsto a. Vařený sníh do kremrolí připravíte tak, že si do šesti bílků přidáte 360g pískového cukru (cukru krupice) a začnete šlehat nad vodní párou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.