Nehořlavá izolace kolem komína

Nehořlavá izolace kolem komína. Dobrý den, potřebuji poradit co dělat v této situaci: máme komín vyvložkovaný nerezem (na krbová kamna), který těsně tečuje stropní trám - což podle norem nelze. Trám zúžit nelze - nevíme ani jak a navíc nese celou střechu. ODPOVĚĎ: Odkázal bych Vás na tento článek o dřevěných konstrukcích v okolí komínu.


Komíny - prodej komínů a komínového příslušenství › Protipožární izolační materiály.

Pro izolaci od stěn je vhodný PROMASIL (kalcium-silikátová deska). Parotěsnou fólii je nutné přilepit na komín , aby vlhkost nemohla proniknout do tepelné izolace. Pokud je jedná o tepelnou izolaci komína , je vhodné používat nehořlavé tepelné izolace , které . Ten 1cm tam nechte, revizáci nemají rádi, když je to ucpané, i když samotná vata je izolant.


Pokud ten váš projektant komínu dělá i revize, domluvte se přímo s ním. Ve spolupráci se specializovanými prodejci technických izolací nabízím. Izolace komínů je u stavebních systémů přímo dodávána výrobcem.

Máme stejný komín , stejně do něj topíme, ale v místech, kde dřív byla provětrávaná mezera, je dnes izolace. Změní se délka neochlazované části komína (komínového pláště) a díky tomu mohou teploty ve stropě kolem komína narůst až nad únosnou mez. Bohužel je takových případů, kdy po zateplení . Jedná se o komín , ve kterém je odtah spalin veden vnitřními vložkami, které jsou spojeny tmelem a tím jsou vzduchotěsné. Další vrstva je tepelná izolace.


Teprve poslední prvek jsou tvarovky, které tvoří obal komínu. Prostor ( dutina ) mezi těmito tvarovkami tovří vlastně separátní uzavřený přívod vzduchu . KOLEM KOMÍNA Izolační desky zde důkladně, přesně a co nejtěsněji vyřežte. Ohřátý vzduch se tak nedostane do systému větrání komína. SDK konstrukce je deklarována jako nehořlavá , sádrokarton může být proto dotažen až k plášti komínu. Udělat v moderní budově v izolaci střechy 50mm kolem komínu volnou provětrávanou mezeru je s ohledem na tepelné ztráty a těsnost objektu nereálné.


TYPICKÉ APLIKACE: vysokoteplotní zábaly a tepelné štíty, izolace potrubí v teplárnách a elektrárnách, izolace komínů , vedení a potrubí, pasivní protipožární ochrana, tepelné štíty. Stavíme komín , ke kterému budou v budoucnu připojeny samostatně stojící krbová kamna. OZ z jedné firmy, která prodává komíny , radil, že zateplit 3cm min.


Jde o to, zda se Vám taková síla izolace ještě vejde pod vrchní desku komína. Jsou funkční přívodní šňůry a zásuvky u kotle?

Je dimenzování pojistek v případě elektrických spotřebičů dostatečné? Je komín celistvý, neprodyšný, bez spár a omítnutý? Je zařízení domácnosti v dostatečném odstupu od tepelného zdroje, příp. Komíny byly a jsou zanedbávány již od projektu.


Velmi často (pokud se nejedná o systémový komín ) se setkáváme v projektové dokumentaci pouze se zakreslením kolečka, v lepším případě s poznámkou „před realizací se dohodnout s odbornou komínovou firmou“. Jakou máte izolaci v komínu ? Dává se protipožární vata. Stěna by neměla být horká, snad jen vlažná, něco je špatně a to moc. A ty plameny z komína - chytly vám saze, zřejmě jste delší dobu nevymetali a nebo topili vlhkým dřevem :think: , je to nebezpečné a vede k požárům. Zásadní je kvalitní odizolování prostupu komína střechou.


Prostup musíme důsledně utěsnit a zvenčí komín oplechujeme. Až poté pokládáme kolem komína střešní krytinu. Komín musíme navíc shora utěsnit před každou přestávkou ve výstavbě, jinak konstrukce zvlhne. Především tepelná izolace mezi . Polystyren vykazuje dobré izolační vlastnosti a patří k nejlevnějším materiálům.


Při průchodu komínu konstrukcemi (např. stropy či střechami) by odstup od hořlavých částí měl být v případě provětrávaného prostupu minimálně mm. V případě,že prostup není provětráván,ale je izolován izolačním materiálem, musí být odstup od hořlavých částí dodržen minimálně 2mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.