O octu se tvrdí, že v malém množství čistí tělo a podporuje trávení. Pokud ho prý přidáme k těžko stravitelnému jídlu, jako jsou např. V zdravém světě je to číslo jedna. Připravuje se zkvašením jablečné šťávy.
Obsahuje mnoho užitečných látek, které nastartují organismus.
I v rýžovém octu najdeme zdraví prospěšné látky. Vinný ocet je výborným přírodním prostředkem proti bakteriím, virům a plísním. Dále podporuje trávení, zklidňuje průjmy, migrény, potlačuje bolesti v krku, afty.
Nejčastěji se používá ocet vinný, jablečný, balzamikový, v asijské kuchyni je pak nejoblíbenější rýžový ocet. Další zdraví prospěšné druhy octa. V Japonsku se na sushi rýži používá světlý, v Číně naopak upřednostňují tmavý druh.
Rýžový ocet – tento druh je oblíbený především v zemích Asie. Ochucený ocet – můžete si jej vyrobit sami.
Stačí pouze přidat oblíbené bylinky, ovoce či koření. Dejte však POZOR, aby vše bylo řádně ponořené, zabráníte . Všechny údaje v mých ostatních knihách a publikacích o škodlivosti octa platí jen pro bílý destilovaný ocet a pro vinný ocet , ve kterých je převládající substancí kyselina acetonová. Jako základ se pro tohle kvašení může použít nejen tradiční víno, ale též ovocné víno, rýžové víno, dokonce i pivo. A taky líh, třeba z brambor.
Pokud se vám podaří v obchodě se zdravou výživou koupit přírodní nepasterizovaný a nefiltrovaný (a tedy živý) jablečný ocet , budou v něm. Vzniká při výrobě umeboshi, nakládaných japonských švestiček. Ačkoli se nejedná o skutečný ocet , protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou, má obdobné kulinární využití. Kombinuje slanou a kyselou chuť, jež se hodí k přípravě salátů. TIP: Jemný a zároveň sladký ocet je rýžový , . Nejběžnější kvasný lihový ocet se obvykle vyrábí z destilovaného alkoholu získaného z brambor, žita a dalších obilovin nebo cukrové řepy.
Jeho použití je typické pro asijskou kuchyni, odkud také pochází. Dodá ovšem šmrnc nejenom rýži , ale i . Celý proces fermentace trvá zhruba měsíc. Konzumace fermentovaného rýžového octu je opravdu zdraví prospěšná, ocet působí protizánětlivě i proti rozvoji vysokého krevního tlaku, což bylo prokázáno i na experimentálních zvířecích modelech.
Fermentovaný ocet má navíc velmi silné antioxidační účinky. V našich končinách jsou nejznámější tři druhy octů.
Běžně se používá bílý destilovaný ocet , jablečný a vinný ocet – ten se často používá jako koření. Nejčastěji narazíme na vinný ocet , což je dáno tím, že octy se vyrábějí z ovocného vína a hrozny jsou tak nějak po ruce. Ale po rýžovém , malinovém, sherry a dalších dražších . Nejběžnější je kvasný lihový ocet, ale na trhu je dnes celá řada různých octů, mezi nejoblíbenější patří vinný ocet, jablečný ocet, balzamikový ocet nebo třeba také rýžový ocet. Označení ocet může nést okyselující ochucovadlo, které obsahuje 4- kyseliny octové. Při obsahu kyseliny octové nad je . Tento produkt je dobře známá všem milovníkům orientální kuchyně, je to nezbytné pro přípravu většiny tradičních národních jídel.
První rýžový ocet začaly používat v Číně, a odtud se rozšířil do dalších východoevropských zemí. V současné době je produkt je známý po celém světě. Za prvé, to bylo nutné, jako konzervační . Neměli bychom vždy čekat na další výzkumy, protože výzkum přírodních produktů podporujících zdraví není často centrem zájmu jakékoliv firmy. Složení: Pitná voda, neloupaná rýže, bio rýžové otruby, bio koji.
Vyrobeno přírodní fermentací. Složení: celozrnná rýže, koji( aspergillus oryzae) Obsah: 200ml. Vhodný k přípravě sushi. Naopak čínský rýžový ocet je chuťově výraznější a nahnědlý. Užití: K dochucení rýžových pokrmů.
Je to vzácná delikatesa. Mohli byste ho sehnat v obchodech se zdravou výživou. V běžných obchodech můžete narazit na aromatizovaný vinný nebo .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.