Čína z kuřecího masa s rýží

Poté ke směsi vsypeme maso , přilijeme sójovou omáčku, koření a za občasného míchání dusíme, popř. Jakmile je maso měkké, čínu odstavíme. Rychlou kuřecí čínu podáváme s rýží. Mezitím nakrájíme kuřecí prsa na kostky, dáme do mísy a smícháme s kořením čína , česnekem, chilli, sůl a solamyl.


Omyté a očištěné maso pokrájíme na nudličky a dáme do misky, posypeme kořením na čínu , pepřem, zázvorem a zasypeme škrobem. Návod na čínu : Maso nakrájíme na nudličky a přidáme sojovou omáčku, worcester, zázvor, koření pěti vůní, prolisovaný česnek, bílek, me solamyl a promícháme.

Necháme alespoň hodinu marinovat, ideální doba je kolem tří hodin. Otestovali jsme marinování hodin s úžasným výsledkem - maso bylo hotové za . Do misky s vlažnou vodou vložíme na dvě hodiny houbu. Maso má být štavnaté, zelenina křupavá, ne měkká!


Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi. Vyměňte vepřové maso za kuřecí prsa, stejně tak berte koření pěti vůní jen za odrazový můstek. Ihned odstavte a pro začátek podávejte třeba s dušenou jasmínovou rýží nebo předem uvařenými asijskými nudlemi.


Právě kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější v naší rodině a čínská jídla, ale trochu upravená na naše podmínky, teď u ná. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Vepřové maso ( kuřecí ) lžíce cukru solamyl olej kapie zmrazená zeleninová čínská směs tmavá sojová omáčka vývar koření na čínu sůl POSTUP PŘÍPRAVY Maso si nakrájíme na kostičky a zasypeme asi dvěma lžícemi solamylu a pořádně promícháme aby se masíčko pěkně obalilo tím solamylem.

Na porce potřebujete: kuřecí prsa (3g masa ), lžíce oleje, lžičku cukru, sůl a pepř, lžičky koření na čínu , lžíce sójové omáčky, lžičku pálivé papriky,. Vložíme do lednice a necháme cca hodiny odležet. Solamyl smícháme s kari, sladkou paprikou a kořením na čínu a maso v něm obalíme. Maso jsem si předem naložila do sojové omáčky, worchestrové omáčky, česneku, medu, červené papriky, soli a pepře.


Marinujeme alespoň dvě hodiny v chladničce. Kuřecí maso alá čína s rýží. Potom si na oleji orestujeme cibulku, přidáme mrkev, papriku, pórek a vše necháme chvilku smažit. Jako jedny z mála kombinují spoustu zeleniny, kuřecí maso a rýži.


Dnes se podíváme na to, jak připravit vynikající sladkokyselou čínu. Poté si připravíme pánev s olejem, očistíme cibuli, nakrájíme na kroužky a necháváme zpěnit. Stačí rozpálit wok nebo dobrou pánev, postupně orestovat maso , zeleninu, mořské plody, vejce, případně i nudle či rýži , přidat omáčku a za pár minut je na stole výborné a zdravé jídlo, kterým potěšíte celou rodinu. Hlavním pravidlem při vaření asijských pokrmů je příprava všech surovin před samotným vařením. Aby bylo maso křehčí a šťavnatější, je dobré ho před tepelnou úpravou naložit do marinády (u kuřecího masa postačí půl hodina marinování).


Jako plnohodnotná příloha však může posloužit i . Přidáme 3-4čili papričky, stroužky česneku, kousek zázvoru a nakonec naložené maso. Arašídy vsypeme zpět do pánve a hotovou omáčku. Přidáme polovinu na kolečka nakrájené jarní cibulky a dkg hráškových lusků.


Opékáme ještě půl minuty. Servírujeme s vajíčkovou rýží.

Na rýži si ze dvou vajec , jarní cibulky a . Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji. Do naloženého masa přidáme vejce a nakrájenou feferonku a vše opečeme na pánvi s cibulí. Podávat můžeme s čerstvou zeleninou. Můžeme přidat i mraženou čínskou zeleninu.


Tip: Místo kuřecího masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.