Portugalsko zajímavá místa

Pochází dokonce z prvního století ai když se tam nacházejí pouze jeho ostatky, přesto mají velkou hodnotu. Navštívit můžete i krásnou kostnici, majestátní katedrálu a jednou ze zajímavostí je i akvadukt, který prochází vedle Evory. Portugalsku - Zdroj obrázku: Freeimages.


Mezi zajímavosti v centru města patří Torre de Menagem (pozůstalost hradu ze 14. století) a několik zajímavých budov, například kavárna Brasileira či Casa do Raio, tzv. Dle statistik slunce na Algarve svítí až neuvěřitelných 3dní v roce. Téměř dvou set kilometrové pobřeží omývané průzračným Atlantickým oceánem nabízí nepřeberné množství písečných pláží, tu malých romantických lemovaných skálami okrové .

Krásné pláže by ale neměly odpoutat vaši pozornost od vnitrozemí této oblasti, které je neméně zajímavé – přitažlivá historická centra měst doplňují výstavy koncerty a . Památky a zajímavá místa. Nádherná přístavní města, nepřeberné množství jedinečných památek a krásné pláže. Pokud se rozhodnete tuto zemi navštívit, budete se muset vydat do jihozápadní Evropy, konkrétně na Pyrenejský poloostrov. Nejkrásnější pláž v Algarve.


Na jih od města Lagos se nachází zajímavý mys - Ponta de Piedade. Najdete tu malé pláže mezi krásnými skalními útvary. Když někde ukazují reklamu na Algarve, obrázky jsou většinou pořizovány odtud.


Monasterio de los Jerónimos.

Poutnické místo Fátima s velkou bazilikou a světoznámou sochou Panny Marie. Zajímavé je rovněž okolí Albufeiry s romantickými miniplážemi ukrytými mezi skalisky. Nádherné pláže pod strmými, okrově zbarvenými útesy, krásné krajinné scenérie i zajímavá místa v blízkém okolí.


Nechte si poradit než vyrazíte! Nebyl jsem na mnoha zajímavých místech , ale plány na příští výlety se točí okolo těchto míst: Azory. Západní pobřeží Alentejo a Algarve . Po příjezdu do Porta asi v 8h večer jsme se ubytovali v jednom z dalších nejlevnějších hostelů :) První dojmy z místa nebyly moc příjemné, ale nakonec to byla dobrá . To je slibný začátek, ale . Sousední státy: Španělsko. Vydáváme se z Funchalu směrem k severovýchodnímu pobřeží do krajského města Santana.


Observatório Astronómico de Lisboa. Madeira Camara de Lobos, přístav jako malovaný Rybářskou vesnici Camara de Lobos maloval sám Winston Churchill, který v 50. Jeho jméno nesou bary, restaurace i místo u hlavní silnice na východ od přístavu, kde si velký státník vždy postavil. Seznam zajímavých míst , které byste při svém pobytu na Madeiře měli určitě navštívit.


Vybere si tu navíc úplně každý – nechybí. Je to jedno z nejpamátnějších míst v Coimbře, a to pro svoji historii. Také se traduje, že zde pravděpodobně studoval portugalský autor eposů Luis de Camões. Františka, jenž je zajímavý výzdobou svého interiéru – dekorace ze zlaceného dřeva, ve kterém je proveden i známý Kristův rodokmen.


Hlavní město Lisabon, rozkládající se v ústí řeky Tajo, má velmi příjemnou atmosféru, zajímavou architekturu a bohatý kulturní život, což z něj činí oblíbené místo turistů.

Městem, které láká turisty už hodně dlouho je Sintra, ležící severozápadním směrem od Lisabonu. Město plné nádherných zahrad a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.