Frapé ledová káva recept

Vezmeme si 3ml sklenici. Dáme do ní kávu (kdo sladí tak i cukr) a zalijeme trošičkou horké vody, aby se káva a cukr lépe rozpustili, a pořádně. Nějaké recepty na ledovou kávu tady jsou, ale mě napadlo, že mnohé kuchařky šejkr nemají a toto je opravdu rychlý a osvěžující nápoj do letních parných dnů.


A frapíčko se z ní udělá jako s mixérem. Postup přípravy receptu.

Do vysoké sklenice dáme kávu a cukr (kdo nesladí, cukr nedává), zalijeme troškou vody (maximálně cm) a strojkem vyšleháme do husté pěny (kdo nemá strojek, natřepe pěnu v šejkru). Do tří čtvrtin sklenice dolijeme ledovou vodu, vhodíme pár kostek ledu a dolijeme do plné sklenice buď vodou . V Bulharsku například místní připravují ledový nápoj z kávy, kde je namísto vody použita Coca-Cola. Vyrobte si osvěžující letní kávu doma.


Za ledovou kávou nemusíte jezdit do světa, frappé si snadno vyrobíte doma. Stačí instantní káva nebo espresso, voda, le mléko a cukr dle chuti. Ingredience protřepejte v šejkru , pro .

Tuhle mňamku dělávám celé rodině. Celý den mi teplá káva nejede, takže odpoledne vládne frappé. Taky frappé dělám , hlavně ledové , v létě, dávám jen lžičku cukru krupice. Možná Vás překvapí, jak že se připravuje frappé a že vzniklo vlastně náhodou. A jaký je vlastně recept na tu nejlepší ledovou kávu ? Frappé Jedna z nejznámějších variací ledové kávy , která pochází z Řecka a dnes se s oblibou pije po celém světě.


Existuje ve variantě s mlékem i bez mléka. Hlavně když máte kancelář orientovanou na jih a celý den tam praží slunce. Recept na ledovou kávu je . Aspoň tady u nás se takto ledová káva podává. Doma dělám jen frappé tak nevím přesný postup u ledové kávy.


Ale asi bych rozmíchlala rozpustnou kávu s cukrem s vodou, přidala kus nanukového dortu a navrch se tady dává šlehačka. Ledová káva je se zmrzlinou ne? Případně bych udělala něco jako . Podle některých definic se ledová káva liší od frappé (či také frapé ) tím, že místo ledu obsahuje zmrzlinu.


Jiné zdroje tvrdí, že v původním receptu na frappé zmrzlina byla a další zase, že… Nechme teorie, většina podniků stejně studené kávové nápoje striktně nerozlišuje a každý ho připravuje po svém.

Studená káva původem z Řecka vhodná ke konzumaci především v letních měsících. Elektrickým ručním šlehačem (na trhu existují ruční mlýnky přímo určené na přípravu frappé kávy ) při vysokých otáčkách vyšleháme kávu do husté pěny 3. Pokud bude mléko řádně vychlazené, jistě vám ledová káva bude chutnat. Výhodou receptu je, že na tuto ledovou kávu nepotřebujete žádné speciální náčiní. Na ledovou kávu frapé používám instantní kávu Nescafé. Slyšel jsem názor že ledovou kávu frappé je lepší dělat například z instantní kávy Tchibo Gold.


Máte radši napěněné frappé nebo ledovou kávu , ve které se káva s kousky ledu odděluje od mléka? Rozdíly mezi nimi jsou malé, ale pro všechny kávové experty dobře známé. Jaký je mezi nimi rozdíl si můžete vyzkoušet sami! K horkým letním dnům bezpochyby patří osvěžující nápoje.


Máte-li rádi kávu, pak si určitě vyzkoušejte připravit typický řecký nápoj – ledové frappé. Frappé je lahodná a krémová ledová káva s hustou pěnou, příprava nápoje je velice snadná a rychlá. Podrobný postup, jak si připravit domácí frappé vám . Ideální do parných dní, osvěží a chuťové buňky polaská.


Podívejte se na recept a připravte si domácí ledovou kávu podle své chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.