Marmeláda z černého rybízu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY černý rybíz, cukr. Nižší obsah cukru než u marmelády z červeného je dán sladkostí černého rybízu. Během vaření si nachystáme sklenice. Pokud používáme starší, tak je důkladně umyjeme a očistíme, aby se marmeláda nekazila. Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, důkladně zatáhneme víčkem a otočíme dnem vzhůru na.


Jul Džem z černého rybízu s kořením.

Rybízový džem s kořením. Vlastně i ten cukr lze vynechat. O tom, že je možné uvařit džem bez cukru, pouze se solí jsem psala u jahodového džemu. S jahodami jsem to zkusila a pak stejně . Jul Nyní je sezona rybízu , když ho budete mít víc než sníte, zkuste jednoduchý recept a udělejte si z něj výbornou marmeládu.


Navíc v kombinaci s vyšším množství cukru marmeláda ztuhne bez přísad do druhého dne, radí specialistka na zavařování Dana Šmídková. Je zajímavé, že do skupiny červeného rybízu botanici počítají i rybíz s plody bílými, růžovými nebo pruhovanými. Uvádí se, že rybíz ( černý i červený) obsahuje tolik vitaminu C jako citron.

Ideální by proto bylo konzumovat rybíz syrový, ale pro jeho . Stejné hodnoty má i bílý rybíz. MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU BEZ VAŘENÍ Černý rybíz nebývá příliš oblíbený, má zvláštní chuť i vůni. Připravíme z něj marmeládu bez vaření a jakýchkoliv konzervačních látek. Obsahuje ale větší množství . Postup přípravy receptu. Ke šťávě přidáme cukr a dobře promícháme.


Nádobu se šťávou uložíme v chladu do druhého dne, ale občas ji promícháme. Když je cukr ve šťávě zcela rozpuštěn, plníme marmeládu do čistých suchých skleniček a upevníme víčky. Uložíme v chladu a temnu. Dobře opláchnuté ovoce prolisujeme na strojku na ovoce.


Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Jan Černý rybíz asi každý zná. Určitě se vám hned vybaví jeho výrazná chuť.


A pokud vám právě tahle dobrota na zahrádce dozrává a vy si kladete otázku. Potom doporučuji vyzkoušet marmeládu z černého rybízu. Na výrobu marmelády potřebujeme: kg černého rybízu.


Aug Černý rybíz se ideálně hodí pro přípravu rychlé marmelády.

Jul Letní slunce hřeje v plné síle a mezi koupáním i výlety najednou zjistíme, že nastal čas otrhat černý rybíz, ale nechce se vám zavařovat. Zkuste rychlou a jednoduchou marmeládu bez vaření. Jul Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se.


Cukr obstará konzervaci dokonale. Babička sklenky vždy uzavírala celofánem a převázala provázkem nebo stáhla gumičkou. Pokud byste se přece jen báli zkažení, přidejte . Jul a zase skoro s křížkem po funusu. Nevím, jestli ještě někdo z vás má na zahrádce černý rybíz , ale o tuhle extra zdravou bombu plnou. Stačí otevřít a budeš v obraze.


Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit . Jul Na dávku, což je kg vylisované šťávy, je potřeba cca kg nasbíraného rybízu (většinu jsme dali černého , ale přidali jsme ale taky trochu červeného a bílého), výsledkem je malých skleniček marmelády. Aug Mlýnek na ovoce po babičce a marmeláda z černého rybízu.


Byl jednou jeden mlýnek. Jak se mlýnek vydal do světa. Přebraný a omytý rybíz zprudka vaříme, až se asi třetina šťávy odpaří 2. Po částech přidáme cukr a prudce vaříme ještě minut 3. Horký džem naplníme do nahřátých sklenic, uzavřeme je víčky 4. Sterilujeme minut při teplotě °C.


Doporučení: Obecně, čím méně použijeme cukru, tím déle musíme provádět . Nutriční hodnoty dalších tisíců potravin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.