Jak zavařit kukuřici

Plody zahrádky je třeba uchovat pro dny, kdy už na zahrádce bude ležet jen sníh a topení bude hřát naplno. Takže pojďte zavařit hrášek, kedlubny nebo kukuřici. Pullitrovou sklenici naplnte do poloviny kukuricí.


Posypte solí a polejte citronovou stávou. Doplnte sklenici kukuricí aby byla plná ale kukurici nestlacujte.

Do sklenice nalejte vodu tak, aby byla kukurice potopená. Vidlickou trochu zamíchejte aby se voda dostala az ke stene sklenice. Sklenici zavíckujte, dejte . Chtěla bych si do zásoby zavařit kukuřici.


Nasbírali jsme ji a oloupali a než jsem se k zavařování dostala, tak se usušila. Tak jsem ji vyloupala, den máčela a pak zkusila uvařit. Dávám na háček - na špičku jen jedno zrníčko.


Ty tři dny vydrží kukužice i bez zavařování.

Je to odrůda přímo pro zavařování. Přestože boilie má selektivnější charakter (neboli je možno velikostí a úpravami omezit záběry menších ryb), na některých vodách (kupříkladu na Slovensku) je kukuřice dlouhodobě úspěšnější nástrahou. Loni jsem se pokoušel zavařit dozrálou, vařil v papíňáku i bez cca hodin, nechával dojít přes noc. Prostě by nešla proseknout. Kukuřice rozpraskala, ale jádro zůstávalo pořád tvrdý.


Něco podobnýho jsem nedavno koupil U Habakuka v kilovým vakuovaným pytlíku. Na pohled dobrý,ale dobrá s bídou na . Pro své široké uplatnění je u nás kukuřice hojně pěstovanou plodinou. Obsahuje celou řadu látek prospěšných pro náš organismus. Mladé šťavnaté kukuřičky se dají jíst syrové, ale můžeme je i zavařit. Kukuřici můžeme v kuchyni upravovat mnoha způsoby.


Všechny suroviny na nálev dáme do hrnce a. Zavařování kukuřice se nyní těší stále větší . Více informací o zavařování zeleniny najdete v článcích: Konzervace, zavařování , sterilace. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Jak zavařovat kukuřici ?

Recept na sterilovanou směs z mladých klásků kukuřice , papriky, karotky a hrášku. Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu). Mám za úkol zavařit cukrovou kukuřici. Měla by prý chutnat jako ta v plechovce Bonduelle.


Zatím vím jen to, že se má sklidit v mléčné zralosti a rychle zpracovat. Poradíte jak na to, zejména složení nálevu? Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr.


Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř. Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem. Pojďme se na tuto perfektní nástrahu podívat zblízka a pokusme se najít ono tajemství úspěchu… Jen na okraj: Na kukuřici je nádherné to, že na ni můžeme nachytat celou spoustu rybích druhů, nejenom kapry.


Roman: Dobrý den, prosím Vás, můžete mi poradit nějaký recept, jak naložit vařenou kukuřici , aby déle vydržela? Rád bych použil melasu a. Takto kukuřice zůstane stále pevná a méně atraktivní pro menší ryby. Naložená kukuřice déle vydrží pouze pokud ji zmrazíte nebo zavaříte. Specialista na feeder a plavanou Rod Wootton má sedm ra jak chytat efektivněji na kukuřici.


Je jedno, jestli si rady vezmete k srdci při lovu na feeder nebo plavanou. Hodí se pro obě techniky. Případné přebytky kukuřice se dají zamrazit nebo zavařit do skleniček. Melasy jsem dával tak abych zakryl dno skleničky a zbytek zalil vodou z vývaru nebo pokud mi kukuřice ještě nabobtnala,tak jsem ji vyndal a dolil chybějící obsah melasou a zavařil.


To se mi zda trochu zbytecne, nebo se pletu? Vim ze je sice tvrdsi, ale male klasky az tak zase ne. Znami co nas na zavareni kukurice nalakali, ji taky nepredvaruji.


Rada bych se tedy zeptala na vas nazor. Také zelí a květák nejsou špatné suroviny ke sterilování. Také nabízíme recepty na zavařování zeleniny.


Kořenová zelenina, květák, brokolice, kukuřice , dýně, silnější fazole, artyčoky, stonky mangoldu a brukev se před zavařováním předvařují, protože jsou příliš pevné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.