Rýže basmati

Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. Obě tyto země mají svůj vlastní druh. Tip, jak správně uvařit rýži basmati podle osvědčeného receptu. Jak správně uvařit basmati rýži Rýže , Zdroj: shutterstock.


Věda to není, podívejte se na naše rady.

Proč právě basmati je považována za tu nejlepší a nejoblíbenější? Tradičně je pěstována v Indii a Pakistánu, na úpatí Himalájí. Rýžová pole leží hlavně v Paňdžábu a jsou zavlažována vodou z tajících ledovců.


Američané se pokoušeli vypěstovat vlastní basmati , ale mezinárodní soud určil, že tento název mohou . Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himálají.


Určitě jste se s ní setkaly.

Patří mezi nejoblíbenější druhy rýže. V hindštině slovo basmati znamená královna vůní. Basmati je také přirozeně bezlepková.


Tento přídomek vznikl díky její jedinečné vůni a chuti připomínající oříšky. Máte rádi orientální kuchyni? Vyzkoušejte indickou rýži basmati s čočkou.


Obsahuje velké množství proteinů, sacharidů a vitamín B. Je to druh velmi oblíbené dlouhozrnné rýže pěstované na jižních svazích Himalájí v Indii a Pákistánu zavlažovaných křišťálově průzračnou vodou z himalájských ledovců bohatou na. Poďte si se mnou uvařit aromatickou a nadýchanou měkkou sypanou rýži. Dobrou rýži si můžeme vždy zakoupit v indickém obchodě. Já jsem tentokrát koupil basmati rýži v běžném supermarketu.


Některé rýže se pěstují v Evropě, jiné v Asii. Rýži rozlišujeme dle zemí původu. Asijská je charakteristická výraznější vůní i chutí.


Druhově se od sebe rýže také liší, nejen kvalitou, ale také konzistencí po uvaření. Nejkvalitnější je rýže basmati. Po uvaření se zrna nelepí, má oříškovou vůni i chuť.

Rýže nemusí být nutně basmati , ale volíme takový typ, který neobsahuje mnoho škrobu, protože se před smažením neproplachuje. Zrno je delší než širší, pevné, rýže je sypká, nelepí se. Pěstuje se v podhůří Himalájí, na polích v Indii a Pákistánu zavlažována vodou z ledovců s vysokým přídavkem minerálů. Pro svou jemně oříškovou chuť a jedinečnou vůni ji místní nazývají královnou vůní, což ostatně slovo basmati znamená. Tato bílá leštěná rýže bez vnější slupky je přirozeně bez lepku i snadno a rychle stravitelná.


Její dlouhá zrna jako příloha výborně ladí . Hnědá rýže basmati je jedno z nejlepších jídel na světě. Roste na polích, která jsou zavlažována vodou přímo z ledovců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.