Sušení jablek v troubě

Pokud chcete, aby byly křížaly z jablek či hrušek pěkně bílé, namočte je na chvíli do roztoku z jednoho litru vody a dvou lžiček kyseliny citronové a nechte okapat. Omytá, okapaná (osušená) jablka rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí (bubáků) a odjadřincujeme. Podle velikosti plody pokrájíme na čtvrtky, šestiny či osminky a stroužky uložíme (slupkou dolů) na rošty (plechy).


Sušení jablek v troubě už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Na zahrádce jste sesbírali všechna jablka a nyní již nevíte co s nimi?

Co takhle si z jablek a dalšího přebytečného ovoce nadělat sušené ovoce neboli křížaly? Křížaly jsou nejen velmi zdravé, ale také skvěle chutnají. Udělat si doma sušené ovoce je lehké a levné. Ukážeme, jak nejlépe na sušené ovoce v . Můžeme je ještě posypat skořicí.


Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které . Chcete-li, aby si sušená jablka , nebo třeba meruňky uchovali svou barvu, namočte je před sušením zhruba na min. Oloupeme jablka škrabkou na brambory.

V elektrických sušičkách můžete sušit jablka jakékoli velikosti, ale pro sušení v troubě jsou vhodné pouze malé jablka - nejsou příliš sladké a pozdní odrůdy jablek mají málo šťávy. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka , houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Pro rychlý přechod klikněte na požadované téma: Sušení ovoce, zeleniny a hub v sušičce. Sušení masa v sušičce (jerky) Sušení bylinek a koření v sušičce.


Správně usušené křížaly. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca mm - mm a. Jablíčka můžeme sušit i na jednotlivé dílky. Záleží na velikosti jablíček, větší samozřejmě rozdělíme na víc dílků. Pak rozložíme na mřížku a sušíme v troubě.


Při zácpě působí lehce projímavě a navozují pocit pohody ve střevech. Jablkové kroužky nebo výseče . Možnosti sušení : Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). Před sušením je osušíme. Bambusové tyčky nařežeme na šířku pečící trouby a kolečka jablek na ně narovnáme. Zavěsíme do trouby a sušíme při . Ne vždy v obchodech a na trhu si můžete koupit kvalitní sušené ovoce.


Ale mohou být snadno provedeny samy.

Nyní vám řekneme, jak vyrobit sušené ovoce z jablek a hrušek v troubě. Sušíme zejména švestky, višně, meruňky, broskve, banány, jablka , hrušky, třešně , borůvky, bezinky, šípky. Důležitým předpokladem pro úspěch při sušení ovoce je odvádění vlhkosti z ovoce a přiměřená teplota v troubě.


C, po celou dobu sušení máme pootevřené dveře trouby. Maminka také někdy sušila hrušky nebo jablka , oloupala je, nakrájela na plátky a pak opatrně sušila pečlivě naskládané do řádek na plechu v troubě. Hrstičku dobrých křížal jsme pak my děti snědly hne jak jsme je našli. Sušení na radiátoru (akumulačních kamnech) je nepoměrně levnější, navíc provoní a zvlhčí čato příliš suchý vzduch v místnosti. Sušení nad sporákem je taky jistě možné, navíc křížaly mohou získat zajímavou přichuť třeba po . Víte, jak křížaly správně sušit v troubě ? Když se část vody odpaří a plátky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu.


Sušené jablka jsou skvělou chutí a jedním z nejstarších druhů sklizně jablek na zimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.