Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Výborné je domácí rybízové víno. Recept na rybízové víno , které si vyrobíme sami doma. Výtečná chuť, snadná výroba.
Před přípravou vína asi 2-dny připravíme sušené kvasinky.
Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína ). Do čisté dl skleničky nalijeme. Rybízové víno je dnes dokonce dražší a vzácnější, než hroznové víno. Dostanete jej však pouze. Pokud máte rádi víno , je pro vás startující podzim ideálním obdobím.
Vinobraní či burčákobraní se totiž koná snad v každém městě. Pokud se vám ale nechce soupeřit se stovkami dalších lidí o skleničku lahodného moku, vyrobte si ho jednoduše doma. Získá se zejména voňavé brandy a víno , které mohou být připraveny z červeného a černého rybízu.
Během zmrazování neztrácí svou chuť nebo užitečné vlastnosti, takže si můžete vařit i víno z zmrzlé hrozny. NÁVOD: Výroba domácího vína. To lze udělat roztokem dvojsiřičitanu draselného. Lis máme smontovaný a káď s hrozny na dosah ruky.
Lis na obrázku má nejednu mouchu a za. A to konkrétně košt vína malinového, rybízového a višňového :-) Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na . Přidáme živnou sůl a kvasinky nebo dcl kvasu.
Vše přelijeme do většího demižonu a přidáme vychlazený svařený roztok 800g cukru v cca litru vody pro suché lehké víno nebo přislazujme postupně a . Jedno z nejlepších a nejchutnějších ovocných vín , které můžeme právem nazvat králem ovocných vín , je víno rybízové. Z rybízu je možno vyrobit nejen stolní, (nesladká, suchá vína bez zbytkového cukru), ale i těžká, sladká dezertní vína. Bílý rybíz se hodí lépe na lehká stolní vína , červený rybíz upotřebíme . Recept, podle kterého se vám Tatínkovo rybízové víno zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Xko si na ruku vytetovat nehodlám, ale snažím se vyrábět si alkohol vlastní.
Sezona rybízu a višní je za dveřmi, jestli jste ochotni ztrácet svůj čas jejich sběrem pak je tenhle návod právě pro vás. Vyrobit si vlastní víno není nic složitého, nenechte se zaskočit délkou návodu.
Víno lze připravit téměř z veškeré . Zasvěcení tvrdí, že se dá domácí víno udělat naprosto ze všeho, co roste. Inspirovat se můžeme některým z. Připravíme si tři kila černého rybízu bez stopek, asi kilo a půl cukru, půl balíčku živné soli a portské nebo dolské kvasinky (koupíme v zemědělských potřebách nebo ve větší drogerii). Po objevení prvních plodů se otevírají před těmi, kteří dávají vínu přednost před kompoty, další netušené možnosti.
Následující řádky jsou určeny jen těm, kteří chtějí pro přípravu domácího vína udělat maximum a lenost je jim cizí. Před vlastním lisováním tudíž provedou tyto operace: Černý rybíz rozdrtíme, necháme uležet 1 . Rozmačkaný rybíz posypeme 2g cukru, zalijeme 1. Až směs vychladne, přidáme do ní zákvas a živnou sůl. Vše necháme den kvasit v kvasné nádobě a poté vylisujeme. Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu). Máte někdo recept na víno , pokud možno jednoduchý?
Já mám pouze: Kbelík rybízu , pomačkat,nechat den uležet. Rybíz má nasazeno na slušnou úrodu. Vychladlým zalít rybíz , přidat rozkvašené kvasinky, živnou sůl.
Velkou výhodou je, že kuličky se nemusí odšťavňovat, stačí je zbavit zelených stopek. Dbejte na to, abyste v žádném případě nedávali do vína kuličky špinavé nebo dokonce plesnivé. V našem receptu nejsou žádné přidané kvasinky.
Kvasinky dělají svou práci pořádně. Po třech týdnech jsem demižón přemístil do sklepa, kde bylo chladněji a nechal tak měsíc svému osudu. Po té jsem mladé víno stáhnul pomocí hadičky do druhého demižónu.
Je potřeba to dělat pečlivě a nezvířit ani nenabrat vykvašený kal ze spodní části demižonu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.