Hruškový džem se zázvorem

Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k. Kápněte trochu džemu na talíř a dejte ho do lednice.


Po pár minutách uvidíte konzistenci, kterou bude mít zavařenina po zchladnutí.

Podle potřeby ještě chvilku povařte. Vyjměte skořici a badyán. Dejte je do mísy, zasypte cukrem a nechte v chladu přes noc odstát tak, aby pustily šťávu. Druhý den hrušky rozmixujte, přidejte nastrouhaný zázvor, skořici, badyán a citronovou šťávu a promíchejte. Směs vlijte do širokého hrnce se.


Nakrájejte je na tenké plátky a dejte do velkého hrnce. Dáme trošku džemu na studený talířek a pokud se zdá po vychladnutí málo tuhý, přidáme lžičku kyseliny citronové. Urodilo se vám letos více hrušek, než jste čekali?

Jestliže jste už přecpaní hruškovými koláči a pečenými hruškami, máme pro vás tip na vitamíny nabitý hruškový džem se štiplavým zázvorem a sladkým medem. Aby se lépe vyjímal ve vaší spíži, ozdobte jej dekoračním setem na zavařeniny z naší nabídky. Hruškový džem se zázvorem - cítíte tu vůni?


Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Hruška bývala po jablku druhým nejdůležitějším domácím ovocem. Protože bylo hrušek všude dost, jevily se hrušky jako trochu „obyčejné“. Dnes se tolik hrušní nepěstuje a hrušky se pomalu stávají vzácností.


Staré letité vysokokmeny hrušní v mnoha případech majitelé zahrad . Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky. Dáme do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů,. Domácí džem z povařených hrušek, zázvoru, želírovacího cukru a hřebíčků. Začínají dozrávat letní jablka. Letní odrůdy jablek nevydrží dlouhé skladování a musejí se rychle z. Lahodné, zralé, české hrušky dochucené zázvorem a medem.


Na 1g výrobku bylo použito g hrušek. Zahuštěno čistým citrusovým pektinem. Zázvor očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k hruškám.

Přilijeme šťávu ze tří citronů, promícháme, přidáme. Jahodový džem se zázvorem Recept: Aromatický, v zimě zahřeje Jeden z mnoha vynikajících receptů Dr. Oetker, pečlivě vyzkoušených ve Zkušební kuchyni Dr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.