Základní recept na kynuté těsto na pizzu. Recept na pizzu vždy podle vaší chuti. Z mouky, rozdrobeného droždí, vody, soli a oleje vypracujeme hladké těsto. Z takového množství uděláme dvě pizzy.
Z vykynutého těsta vytvoříme rukou dvě placky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem. Tenoučká pizza z listového těsta.
Těsto potřeme kečupem a posypeme . Z trochu vody, lyžice múky, droždia a trošku kryštálového cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť asi min. Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami,.
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny, zapneme program těsto a necháme kynout. Nebo zaděláme v misce kvásek - droždí, mléko, troška mouky. RADA: tipů na domácí kečup.
Tradiční italské těsto.
Pokud potřebujete pizza těsto rychle, použijte stejný recept, jen nedávejte těsto do lednice a nechte jej vykynout při pokojové teplotě přibližně dvě hodiny. Tam je těsto na pizzu opravdu kynuté , jinak to ani nejde. Můžete ale použít i jednoduchou dlaždici druhu cotto.
TROUBA Nejméně půl hodiny ji předehřívejte na 2°C. Jen tak máte zaručeno, že pizza bude křupavá a zároveň uvnitř vláčná – přesně taková, jakou chcete. RYCHLOST Jakmile vyválíte těsto , hned placku obložte a vložte do trouby, aby těsto nezačalo znovu kynout. Jeden z nejoblíbenějších pokrmů, na kterém si můžete pochutnat ve fast foodech, pizzeriích nebo si ho snadno připravit doma. Variant je neomezeně, ale základem je vždy dobré těsto.
Než se pustíme do samotné přípravy pizzy , musíte si uvědomit, že nejdůležitější částí celého procesu je kvalitně zpracované těsto a rajčatový základ. Také počítejte s tím, že na tento recept budete potřebovat minimálně hodin, aby těsto správně vyzrálo. Odměnou za trpělivost vám bude lehké, vláčné a po upečení křehké . Mělo by vzniknout hladké tažné těsto.
Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta utvořte kouli a nechte cca min kynout v míse pod utěrkou na . Zpracované těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě kynout. Domácí těsto na pizzu už dělám let, ale poslední dobou mi přišlo, že je horší a horší (moc tvrdé, málo naskočené, málo slané) – možná za to mohla i jiná trouba.
Bez odleželého těsta , vyzrálých rajčat a kvalitního olivového oleje dobrou pizzu neuděláte, přestože je její příprava v podstatě velmi jednoduchá.
Malé kousky těsta , které ovládly svět, jsou skvělým začátkem každé zahradní slavnosti. Zvlášť když mezi hosty budou i děti. Základem je dobré domácí těsto a rajčatové sugo.
Poté už můžete na pizzu naskládat vše, co máte rádi. Poté přidáme lžíce oleje (nejlépe olivový), nalijeme do mísy s moukou a vařečkou vymícháme těsto. Pizza je italskou specialitou. Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejně velké díly. Do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu, promíchejte a vypracujte hladké vláčné těsto.
Mísu překryjte utěrkou a nechte 1-hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto rozdělte na dva až čtyři díly, na vále propracujte, rozválejte na půl centimetru, přeložte do vymaštěné kulaté formy nebo na .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.