Zbiroh a okolí

Podle legendy hrad založil Zbyněk Zajíc z Valdeka, který při jednom z honů se svou družinou zabloudil. Ve Skryjích můžete navštívit Památník Joachima Barranda se sbírkou zkamenělin a cestou se zastavit třeba u zříceniny hradu Řebřík. Pro milovníky památek je lákavým cílem hrad Točník a zřícenina gotického hradu Žebrák.


Podrobné třízení jednotlivých tipů na výlet můžete provést níže (pod fotogalerií) v sekci . Brdy s hlubokými hvozdy i nedaleký CHKO Český kras. Je jen na vás, jestli se krajem pustíte pěšky, na kole nebo na koni, zda se raději vyřádíte u vody.

Fotogalerie Celá galerie. Víte že… Víte, že Třebíč je zapsána na Seznam . Pokud se nezaleknete nenáročného šplhání po kamenech (za mokra raději opatrně), stanete se svědky kouzelné scenérie přírodního jezírka sevřeného skalní roklí. Jeho vchod hlídají obrovití lvi, neboť v závratných hlubinách zámecké studny je s největší pravděpodobností ukryt poklad v tajné chodbě, ústící neznámo kde.


Možná její vhod naleznete v okolí. Máme pro vás pár tipů, kam vyrazit za památkami, přírodou či romantikou. Zatímco kolegové převážně rybařili, zkoumal jsem okolí.


Koukněte se dříve než se vydáte na cestu.

TURISTIKA V OKOLÍ ZBIROHA DO KM. Lesní cesta je vhodná pro kolo. Ze skály je výhled na jih a jihozápad. Z Čertovky je možné jít po žluté značce . Hrady Točník a Žebrák se nacházejí na jižním okraji Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, což z nich činí skvělou základnu pro výlety po širokém okolí.


Na sever od Točníka se otvírají lesnatá údolí Křivoklátské vrchoviny, kterými se dá projít až do krásného údolí řeky Berounky. Původně snad stál v lese nad Františkovem hra který zanikl ve 14. Porovnejte restaurace v . Vyberte si z více než penzionů - najdete hodnocení, fotky, ceny, vybavenost a přímé kontakty. Zbiroh Sídliště, založené před r. Zámek, i jeho malebné okolí , si již v minulosti oblíbila řada významných osobností.


Jednou z těch nejvýraznějších je bezesporu Alfons Mucha, který na zámku téměř let . Usnadní Vám tak vyhledávání v nich a snadno si můžete vytřídit turistické atrakce , které Vás opravdu zajímají. Tipy na výlet jsou rozděleny do 16-ti kategorií. Na tomto místě najdete kontextově závislý popis .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.