Švestková marmeláda s jablky

Recept na marmeládu z jablek, švestek a rumu. Vyberte si ze stovek receptů na švestková marmeláda s jablky , které se vám budou snadno a rychle vařit. Podobně připravíte ostružinový džem např. Postup přípravy receptu.


Jablka oloupeme, zakapeme citronovou šťávou a švestky vypeckujeme.

Asi 2g ovoce pokrájíme na kousky, dáme stranou a ostatní rozmixujeme nebo umeleme. Pak ovoce znovu smícháme, přidáme cukr, skořici a rum. Důkladně povaříme minimálně minut, vyndáme celou skořici a marmeládu. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník.


Smícháme dohromady, dáme na sporák, uvedeme do varu, přidáme kyselinu citrónovou, polovinu . Všechno ovoce nasekejte na malé kousky, rozmixujte v kuchyňském robotu nebo namelte v masovém mlýnku. Směs přendejte do většího hrnce, přidejte ostatní .

Marmeláda z hrušek, jablek, švestek a rajčat. Je potřeba stejný díl od každého druhu ovoce. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Jablka a hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a umeleme na strojku.


Jablko - švestková marmeláda a koriandrem a mátou příprava receptu: Příprava receptu Jablko - švestková marmeláda a koriandrem a mátou: Jablka nahrubo nastrouháme a švestky rozmixujeme. Jablečná marmeláda se skvěle hodí k masům - Foto: restaurace Les Moules. Oloupaná jablka zbavená jádřince, opečeme na másle spolu s nakrájenými chilli papričkami bez semínek. Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání rozdusit.


Přidáme trochu cukru a za. Ze začátku pod poklicí, později po změknutí a po přidání pomletých nebo rozmixovaných švestek bez poklice, pouze pod sítkem, aby nám rozvar neprskal při . Džem z černého bezu s jablky Recept: Podzimní pozdrav Jeden z mnoha vynikajících receptů Dr. Oetker, pečlivě vyzkoušených ve Zkušební kuchyni Dr. Něco podobného dělám, jen přidávám půl na půl i jablka - od meruňkové k nerozeznání. Tak mi byla dána rada kouknout k vám na recept na marmeládu a musím teda říct že jí asi zkusím, rajčata jsou teď hooodně levná,tak pak dám vědět jak to dopadlo :-).


Předehřejte troubu na 180°C.

Než Vám trochu vystydne kaše, připravte si jablka. Nastrouhejte je a smíchejte se skořicí,. Hledala jsem nějaký “zdravý” recept na povidla nebo marmeládu (džem), ale našla jsem jen s přídavky gelfixů, kvanty cukru nebo rumem či slivovicí. Vím, ještě stromy ani nerozkvetly, . Ještě před rokem jsem si nemyslela, že zrovna já budu dělat domácí marmeládu a světe div se, je tu první vzorek mého snažení. Kamarádka mi dodala požehnané množství rebarbory a já věděla, že jinak než na marmeládu ji nemám šanci zpracovat.


Rebarbora je sama o sobě pěkně kyselá, tak jsem . Pak propasírujeme přes jemné síto, abychom jablka zbavili slupek, bezinky peciček a získali tak jemnou kašovitou hmotu. Do získané hmoty přidáme kg cukru a cca minut vaříme, až marmeláda začne želírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.