Postup přípravy receptu. Očištěný celer nakrájíme na tenké cca mm plátky. Olej smícháme s kořením a papikou a celer stejnoměrně obalíme. Přichystáme plech s pečícím papírem.
Plátky celeru uložíme v jedné vrstvě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 1-2st.
Stojí to sice trochu více práce a především trpělivosti, ale osobně k tomuto kroku používám škrabku, jejíž pomocí lze vytvořit opravdu tenoučké plátky, jaké obyčejným nožem zvládnete jen stěží. Syrové zeleninové chipsy pak postupně naklademe na plech. Lupínky z řepy, celeru nebo pastináku, které se v posledních letech objevily na trhu, považuje řada lidí za „zdravější“ brambůrky. Jenže to je zásadní omyl.
Extra zdravé chipsy z celeru a červené řepy. Kdo by je neznal a kdo by je nemiloval? Slané chipsy jsou oblíbenou pochoutkou mnohých z nás.
Ale ruku na srdce, všichni víme, že tato ňamka je sakra nezdravá. Co takhle zkusit zdravou a stejně dobře chutnající variantu?
No přeci chipsy z celeru. Na plátky nakrájený oloupaný celer, okořeněný, usmažený dozlatova, servírovaný jako vtipná příloha k masům, nebo se hodí jako zajímavá součást zeleninových salátů. Celerové chipsy jsou skvělé i jen tak, podávané k dobrému vínku. Ale když Bloss prosila, aby se někdo vrhnul i na slaný recept, tak jsem se jí to pokusila splnit a mám tu zdravější variantu chipsů z řapíkatého celeru a pohankové mouky.
Na to, jak jsou jednoduché, si myslím, že jsou docela variabilní. Výborně poslouží na takové to domácí chroupání, ale když si je uděláte . Podívejte se na recepty z. Na másle podusíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kousky celeru , zalejeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme. Křupavé zeleninové chipsy – postup přípravy.
Zeleninu vložíme do uzavíratelné nádoby, . V misce smíchejte vodu, ocet a olej a do směsi přidejte zeleninu. Smažené bramborové lupínky patří mezi oblíbené, ale dosti nezdravé pochutiny. Máme nějakou zdravější alternativu pro večerní mlsání u televize? Vyzkoušeli jsme přípravu sušených chipsů z červené řepy a celeru v domácí sušičce.
Místo nože můžete použít struhátko nebo kráječ na plátkový sýr. V míse plátky zeleniny osolíme, podle chuti okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 2stupňů . Hlídejte, tenké plátky se rády připalují.
Koření si dejte jaké máte rádi, sušený česnek, pepř, chilli, fantazii se meze nekladou.
Já jsem dala grilovací a už jsem nesolila. Nejlepší jsou vytažené z . Vše rozmixujte najemno a vmasírujte do natrhaných kapustových listů (bez hlavního kmínku). Pak usušte v dehydrátoru do křupava (cca 6-hodin). Tip: Listy kapusty nechte klidně větší - sušením se hodně smrsknou. Potřebujete: středně velké červené řepy, ½ menšího celeru , ml vody, ml jablečného octa, lžíci olivového oleje, sůl, koření dle chuti, například papriku, pepř, sušený česnek.
Chipsy z červené řepy a celeru. Vodu, ocet a olej smíchejte . Naše produkty Země původu: Česká republika .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.