Pomazánka vajíčková

Výborná pomazánka vhodná i pro návštěvu. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme na struhadle. Vejce vsypeme do mísy a přidáme cibuli nakrájenou na jemno, tavený sýr, pomazánkové máslo, hořčici a podle chuti trochu soli a pepře. Vejce nastrouháme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, pomazánkové máslo, majolku, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme v chladnu krátce proležet, pokud se do ní nepustíme hned. Vajíčkovou pomazánku dobře promícháme a je hotovo.


Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Jestliže použijeme pomazánkové máslo s příchutí šunky, můžeme . Promícháme máslo, sýry, majonézu, hořčici, pepř, sůl. Přidáme na kostičky nakrájené vajíčka. S majonézou, máslem a troškou hořčice. Zkrátka klasika, na kterou nedáme dopustit.


Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme. Lučinu smíchejte v míse s jogurtem, hořčicí a. Ingredience: S CIBULKOU: vejce.

Vzpomínáte na vaječnou pomazánku ? Nejen kolem Velikonoc ji dělaly snad všechny maminky a oblíbená byla i ke svačině v mateřských školkách. Recept na ni najdete v dnešním článku, který je zároveň prvním dílem našeho nového úterního seriálu Recepty s pečivem! Exkluzivní vajíčková pomazánka se sýrem cottage.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY cottage, vajíčka uvařená natvrdo, kostky taveného sýra (nebo kousek másla ), sůl, čerstvě mletý pepř, nasekaná pažitka nebo jemně nakrájená čerstvá . Nejpříhodnější je ale doba Velikonoc, kdy je zapotřebí zpracovat větší množství vajec. V tomto článku vám přináším několik vyzkoušených variant této pomazánky. Postup jsem u každé nepopisovala zvlášť, protože to je pořád to samé dokola . Uvařená, ještě teplá oloupaná a nakrájená vejce dejte do misky.


K vejcím přidejte ostatní ingredience a vše promíchejte. Přepadne mě chuť, vybavím si jak úžasně chutná vajíčková pomazánka od babičky a úplně jasně vidím, jak při každé návštěvě u ní, zmizí jednohubky s vajíčkovkou, jako první :-). Poradím ti její zdravý recept , třeba už také nebudeš chtít jinou.


Co tě čeká s receptem na vajíčkovou pomazánku ? S dobrým chlebem nemá tato pomazánka chybu! Pokud vám po Velikonočním pondělí zbyde spousta vajíček, máme pro vás tip, co s nimi. Děkujeme autorce, specialistce na zdravotní prevenci a výživu, Margit Slimákové za výbornou pomázanku. Uvaříme vajec natvrdo, oloupeme je, žloutky rozmačkáme v misce vidličkou s půl lžičkou bylinkové soli a.

Dejte pozor, aby byla vajíčka celá ponořená. Vejce uvařte natvrdo, minut od začátku varu. Uvařená vajíčka, cibuli a kyselé okurky nadrobno pokrájejte, pažitku.


Není pochyb, že vajíčková pomazá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.