Bylo to dva dny předtím, než jsme s Terezkou sestavovaly náš první Candy Bar. Tendy pouze pro fotky. Nikdo o tom ještě moc nevěděl a pro mě spoustu těch věcí, co jsem na ten photoshooting pekla bylo jedno velké poprvé. Zakryjte folií, opět přímo na krém , a dejte do lednice vychladit. Druhý den krém vyšlehejte šlehačem do pevného krému.
Dejte do zdobicího sáčku a makronky naplňte.
Dříve jsem dělala pistáciový krém máslový (recept najedete u pistáciových makronek ), ale tenhle se s . Krémy do nejen do makronek. Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krém z bílé čokolády a kávy. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte.
Vánoce, ale tápu nad krémem. Takže nejspíš nějaký máslový, ale . Malá černá krabička obsahovala několik druhů makronek a já si vzpomínám, že jsem si je dlouhou dobu s nadšením prohlížela a rozplývala se nad jejich dokonalostí.
Počet porcí: na cca makronek. Do bílků nasypte směs mandlové mouky a cukru a pomalu a zlehka promíchávejte, abyste získali hmotu, která by neměla držet tvar, ale velmi pomalinku se rozlévat, když těstem projedete vařečkou. Vosí hnízda patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Těžko říct, jestli za to může rum nebo ten úžasný žloutkový krém. Na vanilkové makronky i krém používám vanilkový extrakt.
Mleté mandle a moučkový cukr nasypte do mixéru a mixujte, dokud směs není pudrovitá. Každým plechem bouchněte o stůl a zespoda do něj několikrát cvrnkněte, aby se makronky zbavily bublinek. Poznámka: Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek. Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. O to víc, když jsem zjistila, že jejich domácí výroba není zrovna procházka růžovým sadem a musíte se nad plechem makronek pomalu modlit.
Na čokoládový krém (ganache) nalámu do misky čokoládu, kterou zaliji horkou smetanou. Nechám chvilku stát, asi minutu a . Do vyšlehaných bílků lehce vmíchejte směs mandlové mouky tak, abyste získali hmotu, ve které když vytvoříte brázdu, pomalu se uzavře. Připravte si plechy vyložené pečícím papírem, přičemž papír přilepte k plechu troškou makronkového těsta, aby se nezvlnil a nepoškodil při pečení tvar makronek.
Metličkou krém důkladně promíchejte a přidejte k němu máslo, nepřestávejte míchat. Nakonec ho nechte úplně vychladnout. První zakousnutí do křupavé krustičky a poté průnik do krásně vláčného vnitřku doplněného krémem, mě tak uchvátil, že jsem nezůstala u jedné.
Makronky vložte do trouby a pečte je přesně minut.
A všechny cesty mě vždy dotáhli k obchodu plného makronek. Doporučuji krém ze slaného karamelu :) vynikající záležitost! V rendlíku nebo v misce v mikrovlnce ohřejeme smetanu téměř až k bodu varu, poté do ní nalámeme čokoládu a mícháme do rozpuštění. This Pin was discovered by Daniela Šubertova. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.
Ale ten karamelový krém nemám! Karamel je jak šutr, máslo plave navrchu. A RUCE NESVAZOVAT, ALE MÍCHAT! Nevím, co máte za zázračné hrnce, ale už jste někdy z nějakého dostávali spálený karamel? Druhá dávka karamelu je ve tvaru misky a do makronek ho rozhodně nenarvu . Do Francie je odtud přivezla Kateřina Medicejská.
Hodí se krém z másla, smetany i mascarpone, ale taky džem či nutella,“ uzavírá Roman Paulus. Poslední makronková výzva bude možná vůbec největší: do plněných makronek se nepouštějte hne nechte je aspoň dvě hodiny odležet, ať se vše pěkně . Opět co nejlépe promícháme. Náplň dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.