Chléb je výborný, jen té cibule je tam až moc, příště musím použít méně. Nicméně vřele doporučuji si chléb také vyzkoušet. Díky tomuto receptu jsem zase přišla na chuť pečení chlebů v domácí pekárně , protože po vyzkoušení všemožných jiných byl tento konečně takový, kdy . Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Tak jsem chleba zkoušela přesně dle receptu mám domácí pekárnuod vánoc tak zkouším různé recepty odsud :-) V pekárně jsem si udělala jen těsto a zbytek jsem dodělala v troubě dala jsem tam tedy jen čtvrt lžičky soli a chléb mi připadal takový nasládlý, chci ho zkusit znovu a doufám, že když dám dvě lžičky soli jak je tu .
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 250ml vody polévková lžíce másla čajová lžička soli polévkové lžíce cukru krupice 540g polohrubé mouky balíček sušeného droždí velká cibule (syrová) POSTUP PŘÍPRAVY Všechno dáme do pekárny a zapneme. Soli jsme použili jednu čajovou, mírně vrchovatou lžičku. K vaření potřebujete především Špaldové celozrnné mouky, cibule - velká, vody, Droždí v prášku.
Příprava pokrmu vám zabere 2minut. Já peču v ETA Harmony na základní program, vždy vyjde. Možno použít i kostku čerstvého droždí místo sušeného, ale někdy spadne, záleží asi na kvalitě a čerstvosti droždí, které koupíte.
Proto doporučuji spíše sušené droždí. Ještě jste váhali, jestli se v domácích podmínkách pustit do chleba?
Ingredience: 7ml vlažné vody 6g pšeničné hladké mouky 4g žitné chlebové mouky 2g cibule g. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova a necháme zchladnout. V domácí pekárně chleba si můžete připravit jakýkoli druh chleba, záleží jen na Vaší fantazii, jakou ingredienci zrovna přidáte. Zkuste například přidat dozlatova usmaženou cibulku a domácí pekárna Vám upeče cibulový chléb.
Recept na cibulový chléb. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, mléko a jogurt. Přidáme cukr, sůl a zasypeme moukou. Na povrch mouky nasypeme do důlku droždí, do rohu . Do pekárny dáme všechny tekuté ingredience, naposledy dáme sypké.
Nastavíme program na jedničku (co mám já program Basic) a necháme už všechno na pekárně. Sama uhněte, vykyne a nakonec upeče. Po upečení vyndáme s formou, otočíme ho na dřevěné . Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb , pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu. Jednoduché a chutné recepty.
Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič . V poslední době jsem pekla bohužel méně než dříve, ale zase se k domácím houskám, chlebu a sladkému pečivo začínáme vracet.
Mezi nejoblíbenější kousky poslední doby patří výborné houstičky a od nedávna také cibulový chléb.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.