Platy v německu 2015

Německo patří mezi země s nejvyšší životní úrovní na světě. Podívejme se, jak vysoké jsou mzdy v největší ekonomice EU. Jak vyplývá ze srovnání, které podle průměrných platů zveřejněných německým deníkem Bild udělal Blesk, většina profesí bere v Česku jen čtvrtinu toho, co v Německu. Jaké je zdanění práce v těchto zemích?


Kdybychom k německému pásu místo Němce postavili Čecha, udělal by toho stejně, věří ekonomové. Přesto Češi berou jen zhruba čtvrtinu německé či rakouské mzdy.

V Německu a Rakousku není stanovena výše minimální mzdy, ale mají zde tzv. Podrobnější informace o minimální mzdě v Německu se dočtete v článku nazvaném minimální mzda v Německu. Německo věnuje agentuře OSN pro uprchlíky půl miliardy eur navíc. Po výbuchu bomby vypadl muž z letadla.


Ukrajina: Co udělali s našimi syny? Americké politické struktury se tříští. Pro odvětví, které mají svoje minimální mzdy nižší než €, existuje taky přechodné období do 31.


Jednotný minimální plat nebyl v Německu do 31. Minimální platy byly řešeny pouze regionálně, v některých .

Zistite minimálnu hodinovú a aj mesačnú mzdu v Nemecku. Komise paralelně s rozhodnutím zveřejnila hodnotící zprávu dopadů MiLoG, která však má deskriptivní charakter. Německu zavedena plošně minimální mzda ve výši EUR za hodinu práce. Spolkové republice Německo účinnosti zákon o minimální mzdě, který v Německu poprvé zavádí plošnou minimální mzdu.


Této jednoduché zprávě by měli věnovat zvýšenou pozornost i čeští zaměstnavatelé, neboť mnoha z nich se dotkne. Zaměstnanci v Německu mají ode dneška nárok na minimální mzdu ve výši eura za hodinu. Nejnižší platy určovaly v některých odvětvích dohody odborů se zaměstnavatelskými svazy. Německu zákonná minimální hodinová mzda ve výši EUR (tj. 2Kč) a to jak pro německé , tak i zahraniční pracovníky.


Pro určitá odvětví platí navíc vlastní minimální mzdy – například pokrývači (1EUR) či odborní stavební dělníci (1EUR). Ešte pred zavedením minimálnej mzdy som za hlúpe . Aktuální informace k minimálním mzdám . Pravdou je, že Němci skutečně dostávají mzdu, která je dvakrát vyšší než mzda českých občanů. Průměrný plat v Německu. Nedosáhnou ani na třetinu německých. Velký rozhovor s ekonomem Janem Švejnarem si můžete přečíst v pondělní MF DNES.


Pomalý růst domácích výdělků vynikne i při srovnání s okolními zeměmi. Třeba takové Slovensko startovalo z mnohem nižší úrovně, platy se ale německým výdělkům přibližují mnohem rychleji. Práce v Německu je lákavá pro vidinu vyšší mzdy.


Německý příjem je skutečně mnohem vyšší než český - ale také vás stát připraví o mnohem více.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.