Kynuté těsto na knedlíky z domácí pekárny

Dnes jsem dělala knedlíky z půlky dávky, dávala jsem vajíčko a dosypala trochu mouky, jak je popsáno v receptu, tak aby se těsto odlepilo ode dna pekárny a kolem hnětáku se mi koulela jen kulička těsta. Na tu půl dávky tak čtvrt hrníčku mouky. Nakonec jak jsem vytahovala z pekárny po kynutí. Ovocné kynuté knedlíky těsto z domácí pekárny.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY 250ml mléka , 1x žloutek , 1x lžíce cukru , 1x lžička másla , 400g hrubé mouky , 1x lžička sušeného droždí , špetka soli.

Po uvaření knedlíku : máslo na polití hotových knedlíků , tvaroh, smetanu, . Zhruba minut před koncem kynutí si dáme do velkého hrnce vařit vodu. Mezitím si připravíme vál, na který si nasypeme trochu polohrubé mouky a když je těsto hotové, přendáme ho z pekárny na vál. Pak pekárnu nastavíme na program kynutého těsta (přibližně 1hod. a 15min.). Po vykynutí těsta dáme vařit vodu a osolíme jí podle potřeby a velikosti hrnce.


Mezitím co se voda vaří vyndáme těsto z pekárny a rozdělíme ho na 2-díly, které vytvarujeme na knedlíky , necháme je odpočinout pod utěrkou, do doby, než voda v . Recept pro domácí pekárnu.

V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na kostičky nebo housku (pečivo se nemusí přidávat, pokud nechcete). Potom vše zasypeme moukou a přisypeme droždí. Chtěla bych zkusit plněné ovocné kynuté knedíky, nemáte někdo zkušenost nebo jednoduchý recept, jak na to, za použití domácí pekárny ? Kynuté knedlíky s ovocem.


Zapneme program kynuté těsto. Těsně před kynutím přidáme rohlíky a necháme vykynout. Poté těsto vyjmeme z pekárny , uděláme knedlíky a vaříme z každé strany minut ve vroucí osolené vodě. Né víc, jinak se převaří a srazí se! Po vyndání propícháme špejlí, aby se nesrazily a potřeme olejem.


Vše vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (hnětení a kynutí těsta ). Zabalíme, zakulatíme a necháme ještě chvíli kynout. Vkládáme do vařící vody a vaříme minut, obrátíme a dalších minut vaříme. Těsto necháme ve formách asi min kynout.


Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 2stupňů ( domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 1stupňů a pečeme až min .

Vždy nejprve to, co teče ! Zvolíme program pro kynutí ( těsto cca hodinky), po vykynutí vyndáme z pekárny a ihned pln. Chlupaté knedlíky SUROVINY 75dkg syrových brambor, 30dkg hrubé mouky, celá vejce, sůl - dle chuti POSTUP PŘÍPRAVY Ahoj maminy. Vlastním pekárnu ETA HARMONY, je naprosto úžasná, vřele doporučuju.


Není nad čerstvě upečený voňavý chlebík. V pekárně také uděláte úžasné kynuté těsto prakticky na cokoliv - od knedlíků po koláče, loupáky a koblihy. Houskové knedlíky z domácí pekárny.


Suroviny dáme do pekárny, tak jak jdou za sebou. Do pekárny vlijeme vlažné mléko, přidáme bílý jogurt, vejce a nasypeme mouku, lžičku cukru, lžičky droždí a sůl. Po skončení programu vykynuté těsto na vále rozdělíme na až díly, vytvoříme šišky a necháme ještě aspoň minut pod utěrkou kynout.


Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody . Nemáte někdo osvědčený recept na těsto pro kynuté ovocné knedlíky ? Chci dělat zítra jahodové, a těsto bych chtěla udělat v pékarně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.