Jak péct chleba v troubě dle Zorka. Těsto necháme vykynout klasicky v pekárně na program Základní! Těsto vyklepneme z formy a trochu s ním bouchneme, aby jakoby spadlo.
Vytvarujeme bochník (snažím se ho vytvarovat co nejvíce do výšky, protože se při následném kynutí malinko rozjede),. Dec Dobrý den,mám ještě jeden dotaz.
Peču v horkovzdušné troubě ,je lepší s horkým vzduchem nebo klasicky? Jinak páteční pečení dopadlo nadmíru dobře, bochníčky byly sice trochu placaté,ale plné bublin a kůrka krásně propečená. Akorát tu fotku jsem nestačila uděla anžto se všicni na chleba vrhli a celý . Apr Pak nahřála troubu ( horkovzdušnou ) na 21O°C,dala tam misku s vodou a plech s chlebem. Po 10min jsem ubrala na 180°C a pekla asi ještě 35min. Několikrát během pečení jsem chleba potřela vodou.
Vadilo mi,že tím jak byl plech vymazaný olejem,tak se spodek jakoby „usmažil“ :mrgreen: Takže příště asi . Je skvělý a docela rychlý.
Je hned ten den, co zadělám těsto. Ten co jsem pekla předtím, jsem musela udělat těsto den dopředu. Děkuji, jiný už péct nebudu, než ten Váš.
Jen jsem dala 340g mouky žitné a 160g mouky hladké. Jo a pekla jsem v horkovzdušné troubě na 175 . Tohle je nejlepší chleba co sem měl. Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem chléb pekla v horkovzdušné troubě. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb hlídat. Recept na chléb upečený ze hodin starého žitného kvásku.
Při pečení horkým vzduchem sálá teplo po celou dobu pečení rovnoměrně v celé troubě a zaručí tak kompletní upečení chleba a bezkonkurenční křupavou kůrku . Až vám bochníčky nakynou tak, že budou zhruba dvakrát tak velké, udělejte jim na kulaté „bříško“ nožem křížek (požehnání) a šoupněte je do trouby. Horkovzdušnou i normální troubu dávám zhruba na minutky na maximum, poté na 1⁰C. Pečení domácího chleba zažívá v posledních letech doslova boom. Nejčastěji budete používat k pečení chleba vlažnou vodu.
Asi po dvaceti minutách, když už je kůrka hnědá, můžeme otevřít troubu , chléb znovu potřít slanou vodou a vysunout z plechu přímo na mřížku v troubě. Jsme zvyklí klasicky péct chleba , koláče, buchty, pomalu kachnu, kuře, zapečené brambory, lasagne, pizzu, rohlíkové kostičky do polévky atp.
Chléb je upečený, pokud jeho vnitřní teplota . Do trouby vložím na dno kastrůlek s vodou a dám chleba péči na 1stupňů v horkovzdušné troubě po třech minutách potřu již připraveným mlékem smíchaným se soli a nechám péct. May Pokud máte chuť udělat si malý poznávací test, rozložte na nízký široký plech jeden krajíc levného světlého toustového chleba vedle druhého. Stejně tak se může stát, že dostanete do rukou recept, který přišel na svět v čistě horkovzdušné troubě , ale nebyl upraven na použití v troubě klasické.
Návod na pečení kvasového chleba. Kváskový chléb upéct doma? Nov Pokud vybíráte novou troubu , anebo se připravujete na vánoční pečení , zkuste si prolistovat návod k přístroji a podívat se, jaké programy umí.
Velmi často jsou totiž tyto spotřebiče vybavené speciálními funkcemi na pečení právě drobného cukroví. Pokud zjistíte, že máte horkovzdušnou troubu , můžete péct. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek. RADA: Tipy na křupavé domácí pečivo.
Já to peču cca hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě. Musím říci, že se po chlebu vždy . Během pečení potírám slanou teplou vodou. Chleba peču horkovzduchem dohromady min. Pak vyzkouším špejlí, jestli to je propečené.
Nov V horkovzdušné troubě můžete rovnou navolit teplotu o °C nižší, než jaká se uvádí v receptu. Rovnoměrnost pečení se dá vyzkoušet na toastovém chlebu : jeho plátky rozprostřete na plech, vložte do trouby vyhřáté na 1°C a čekejte, až začnou hnědnout. Jasně uvidíte místa, kde . Chléb ve formách se peče pak takto : Nakynuté vložím do velmi vyhřáté trouby , asi po deseti minutách mírně ztlumím. Po upečení a vytažení z trouby. Když jsem pekl chleba v horkovzdušné troubě na 250°C, tak se mi úplně spálil.
Aug Pečete v horkovzdušné troubě s větrákem nebo bez větráku? Slyšela jsem, že je lepší větrák vypnout, že pečivo vysušuje. A jak udržovat kvásek, když chléb péct každý týden nebudu?
Zkoušela jste někdy kváskový chleba v domácí pekárně? Díky a prímový pátek, J.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.