Pak zavíčkujeme a zavařujeme při teplotě . Postup přípravy receptu. Vše svařit, nechat vychladnout. Okurky proložit koprem, mrkví a cibulí. Sterilizovat minut při stupních.
Hlídat, jinak budou měkké a nedobré ! Do tohoto nálevu dávám i papriky, kozí rohy, hřiby. Právě jsme naložili deset kilogramů okurek. K tomu padlo pár cibulí, dva celery a asi kilo mrkve. Máme jednatřicet různě velkých sklenic. Nebudu psát ,že se jedná o jediný a pravý nálev ,protože když tady na Znojemsku půjdete k jakémukoliv sousedovi tak Vám poví a já tam ještě přidávám.
Ale tenhle recept pochází skutečně od náleváře ,který připravuje ještě dnes nálevy na okurky. Mohu jen dodat ,že tento nálev používáme i na nakládaný květák a jiné .
Pokud si tedy chcete výborné znojemské okurky připravit i vy doma, dnešní článek vás provede postupem na tuto lahodu. Můžete však také koření přidat do nálevu. Odborníci sice stále tvrdí, že skutečný a pravý recept na znojemské okurky je přísně utajovaný a jeho kouzlo spočívá ve velkém množství bylinek. To se snažilo o obnovu velkovýroby okurek po krachu společnosti. Když začínal s výrobou.
Srovnání se supermarketovými okurkami házím za hlavu, ta kyselotina se jíst nedá. Nenahrazujte cukerín pravým cukrem, ten tam patří také, ani (jak pán píše) Dekem. Nevykouzlíte nic zdravějšího (cukerín vs řepný cukr), a nebude to tak chutné. Prubněte tak, jak je psáno, za chutný výsledek ručím!
Sladkokyselý nálev na okurky nakládačky. Každý rok je ve Znojmě soutěž o nejlepší zavařenou sklenici okurek. Nejlepší jsou znojemské, jsme přesvědčeni v Česku. Recept nám poslal Dalibor Marounek. Mezi nimi i ten na pravé znojemské okurky , jejichž typickou chuť dělá pravděpodobně kořeněný macerát, který lze koupit.
Hotový nálev můžete nějaký čas i skladovat a spotřebovávat ho průběžně podle toho, jak vám na zahradě dorůstají okurky. Stačí otevřít a budeš v obraze.
Znojemské okurky ve vůni kopru a sladkokyselého láku u mě na celé čáře vítězí. Jeden údajně zaručeně nejlepší recept na pravé znojemské okurky : na litr nálevu potřebujeme čtvrt litru octa, litru vody, gramů soli a gramů cukru. Téma: Znojemský nálev na okurky. Pak do jakého nálevu ,snad může být ten na okurky ,ale z vynecháním hořč. Jednou jsem řepu zavařovala,ale právě mě tam vadilo to koření.
Zavařujete okurky podle léty ověřeného receptu, který se dědí z generace na generaci, a vy na něj nedáte dopustit? A co takhle vyzkoušet rodinný poklad někoho jiného? Vybrali jsme pro vás nejlepších receptů našich čtenářů.
Připravili jsme pro vás okurky znojemské , klasické i lehce pikantní variaci! Jak uvidíte v receptech, koření se dá odměřovat buď do každé sklenice zvlášť, nebo se svaří hned s nálevem. První pravé znojemské okurky už jsou v lahvích. Také chuťové vlastnosti nálevu byly vyladěny tak, aby odpovídaly klasické chuti v ideálním poměru octa, soli a . K okurkám přidávat vždy do jedné sklenice bobkový list, nové koření, pepře a špetku . Vodu, ocet, cukr a sůl povařit, přidat sladidlo, zamíchat a stáhnout z ohně.
Nějak jsem neustále ve skluzu a dlužím vám receptík na Znojemský nálev. V našem rodinném receptu však je jen kopr, který se přidává do láhve s okurkami, ale nám moc . Každý má ale jiný recept, který se liší nejen v láku, ale také v ingrediencích, které okurky doplňují. Do sklenice naskládáme okurky s cibulí a česnekem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.