Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou

Při přípravě tohoto receptu knedlíky borůvkami neplníme, ušetříme tím hodně času. Pochutnáme si na borůvkové omáčce. U nás se dělají kynuté knedlíky jen takto. Mám doma chlapy a když někde dostali plněné knedlíky borůvkami uvnitř, tak říkali, že tam je strašně málo ovoce.


Zahušťuji spíš taky perníkem.

Babička tomu říkala kašišvanda. Takto rozvářím i zahradní jahody. Na talíř dáme knedlík (y), polijeme borůvkovou omáčkou a posypeme strouhaným tvrdým tvarohem.


Ozdobíme syrovými borůvkami. Na žahour v míse rozmačkejte hrst borůvek, přidejte cukr podle libsti a rozředte mlékem, aby vznikla omáčka. Knedlíky podávejte pocukrované, s tvarohem, rozpuštěným máslem a žahourem.


Kynuté borůvkové knedlíky a žahour Foto: Kynuté borůvkové knedlíky a žahour, foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.

Všude kolem samé borůvky a co teď s nimi? Vyzkoušejte vynikající kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou (žahourem). Top recept na kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou stojí za vyzkoušení.


Postup je jednoduchý: Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme trochu mléka a cukru a necháme chvíli vzejít kvásek. Potom přidáme mouku, zbytek mléka, cukru, vejce a špetku soli. KYNUTÉ KNEDLÍKY S BORŮVKOVÝM ŽAHOUREM MÁSLEM A CUKREM. Těsto: Všechny suroviny mícháme hákem cca min. Těsto rozdělíme na 70g dílky uděláme bulky a necháme nakynout.


Vaříme ve vroucí vodě nebo v páře minut. Přeliv: Suroviny dáme do hrnce, rozmícháme metlou a za stálého míchání přivedeme k varu. Kynuté knedlíky s borůvkovou omáčkou moučníky recepty, které budete milovat. Borůvkové knedlíky – klasické, tvarohové i chlastací s žahourem. KLASIKA: KYNUTÉ BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY.


Pokud máme uvařit moderní borůvkovou omáčku , navrhuji tento postup: Dejte do rendlíku trochu másla a nerafinovaného cukru a až se vše rozpustí na kašičku, přidejte větší část borůvek. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme polotuhé těsto.

Přikryjeme ho a necháme na teplém místě kynout cca - minut (podle teploty v místnosti), že je vykynuté poznáte tak, že je kypré, . Zatímco k jahodám a meruňkám mám radši tvarohové těsto, borůvkám prostě pasuje nadýchané kynuté. Nebo s tekutým tvarohem, cukrem a kakaem. Přitom recept na něj je opravdu snadný. Zkuste to podle toho našeho a budete už navždy za hospodyňku číslo jedna. Borůvkový žahour neboli borůvková omáčka je výborná třeba na lívance, neplněné kynuté knedlíky nebo vdolky.


Podávat ji můžete teplou i studenou, což je její . Borůvkovým keříkům to nesvědčí, proto hřebeny necháme pěkně ležet na půdě. Borovanské kynuté knedlíky se žahourem. Chci dnes zkusit knedlíky , ale nikdy jsem je nedělala (před pekárnou jsem měla strach z kynutého těsta :)) ) Ale chci udělat neplněné (pak polít borůvkovou omáčkou ). Jak dlouho je mám vařit neplněné?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.