Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny. Jan V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechový pro váš zimní jídelníček. Nedá moc práce, dělá se sama a chutí připomíná jídlo z grilu. Zahřejte se a potěšte své chuťové pohárky zdravě s námi.
Veškerou zeleninu omyjeme, pokrájíme na kousky (lilek zbavíme semínek), nasypeme do vymazané zapékací mísy, smícháme s pokrájenou slaninou, strouhaným sýrem a kořením, zakryjeme alobalem a dáme do trouby , která je vyhřátá na 200°C.
Alobal sundáme, když zelenina pustí šťávu a necháme vše grilovat asi 15 . Na větší kousky nakrájená zelenina , dochucená kořením a upečená v troubě na plechu doměkka. Dnes tedy zapomeňte na vaření, tady je pár tipů a ra jak správně zeleninu grilovat. Když víte, jak ji dobře upravovat, zachová si důležité vitaminy, je příjemně křupavá a . Sep K venkovnímu grilování ji vždy připravujeme. Ráda jsem si prošla podrobný článek a našla tam pár užitečných tipů.
Já osobně používám horkovzdušnou troubu z toho důvodu, že dávám postupně dva až tři pekáče, každý z jinak tepelně náročnou směsí zeleniny.
Napřed brambory, mrkev, dýně, cibule a . Jul Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr silné, nikdy ne tenčí, radí kuchař David Izák, jak nakupovat a připravovat zeleninu ke grilování. Jan Odlehčete si po Vánocích jídelníček a ugrilujte si zeleninu.
Použít můžete i všechny zbytky, které najdete v lednici – vařené brambory, těstoviny, sýry nebo uzeniny. Troubu předehřejeme na 2°C. Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje.
Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Feb Na grilovací pánev (pokud nemáte, postačí obyčejná) dejte trochu olivového oleje a ogrilujte plátky zeleniny. Až bude povrch nahnědlý, vyndejte a přidejte k řepě v troubě. Nakonec si připravte lehký dip.
Smíchejte zakysanou smetanu . Zelenina bude krásně provoněná česnekem. Tenhle recept si určitě zamilujete. Jednoduše dejte do trouby na plech všechnu zeleninu , kterou máte rádi a do půl hodiny máte na stole voňavou směs, která vás ohromí barvami i chutí.
Grilovaná středozemní zelenina. Do směsi můžete dát jakoukoli další sezonní zeleninu. Výborný je třeba lilek, nakrájený . Téměř v jakémkoliv množství, teplou, studenou, jako přílohu i jako hlavní chod.
Nakrájajte baklažán, uložte na na tanier a dobre posolte. Nechajte odstáť, až pokial nezačne vytekať tmavá, horkastá tekutina. Před dopečením můžete zeleninu ochutit trochou citrónové šťávy - zelenina bude taková svěžejší a máslem - zelenina bude zase jemnější. Po upečení naservírujte ke své příloze, tedy masu anebo jako já vločkovým karbanátkům apod.
Jul Postup přípravy receptu. Předehřát troubu na 250°C, vložit zeleninu včetně brambor, nakrájených třeba na čtvrtky, nebo malé,vše promícháme s kořením a pokapeme olejem. Osolíme, podlijeme jen po dně, ne víc.
Pečeme asi minut pod poklicí do okamžiku, kdy zelenina zavoní! Odklopit poklici, nechat . Zatímco papriky chladnou, smíchejte ve velké míse olej, ocet, česnek a chilli papričku. Dejte je do mísy a přiklopte talířem.
Kolečka lilku, cukety a cibule postupně opečte na olejem potřené grilovací pánvi – cuketa a cibule můžou být do poloměkka, lilek udělejte absolutně . May Pokud budete někdy grilovat ,schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní toto. Nebo prostě opečte zeleninu na pánvi či v troubě a efekt bude stejný. Ovšem sami víte,že pokrmy z grilu mají o dost lepší chuť.
Recept je to jednoduchý, ale o to víc vás překvapí výsledek. Možná jste již na chuť grilované zeleniny přišli, možná se na to teprve chystáte. Ke grilování se hodí hlavně brambory, fazolové či hráškové lusky, kedlubny, papriky, kukuřice, cukety, rajčata, lilky, patisony, mladé cibulky se stonkem a celer, vyzkoušet.
Kápněte na ni trošku oleje, opepřete a dejte do trouby zesklovatět.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.