Do misky si nasypeme 5g mouky, přidáme g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu se sádlem (vlažné). To celé důkladně promícháme a necháme. Domácí pečivo , Slané dobrůtky.
Neustále zkoušíme nové a nové kombinace a . POTŘEBNÉ PŘÍSADY Pro kusů potřebujeme: 6g žitné mouky, plátek másla nebo lžíce sádla, 4g vlažné vody,. Není nad čerstvé, domácí pečivo.
Už strašně dlouho jsem se odhodlávala k tomu, abych si nějaké upekla. Vždy mě ale odrazovalo droždí. Co když mi těsto nenakyne? Recept bude také, slibuji. Báječné celozrnné housky za pár korun.
Konečně dost slunečnicových semínek na rohlíku. V míse smíchejte mouku a sůl. Z vody, droždí a cukru připravte kvásek.
Kvásek a olej přidejte k mouce. Co se receptu týče, tak jsem neexperimentovala zas tak moc – jako základ jsem použila svůj ověřený a léty odzkoušený recept na skvělé rohlíky. A protože žitné pečivo mám moc ráda, rozhodla jsem se tuto středočeskou specialitu vyzkoušet. Je zvláštní, že při použití různé hrubosti mouky vyjde chuťově i vzhledově úplně jiný rohlík. Do mísy nasypeme mouku, do ní uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí.
Droždí zasypeme cukrem a solí, přilijeme teplou vodu, olej a přidáme. Pečou ho z žitné mouky v různých podobách a kombinacích přísad. V receptech na tmavý chléb často doplňuje žitnou mouku pšeničná, a to kvůli lepku a nakynutí. Existují však i recepty „samožitné.
Pro pečení tmavého chleba se . Ohodnoťte recept : Žitné rohlíky. Chlebovou mouku jsem tedy zatím asi nikde nepotkala,proto mám veškeré pečivo jiné než ostatní :-Ale hlavně,že nám chutná,víme,co jíme a je. Do těsta jsem přidala slunečnicové a lněné semínko a 100g žitné chlebové mouky jsem nahradila směsí na celozrnný chléb (potřebovala jsem se jí zbavit). Výsledkem bylo tmavé,hodně semínkové,avšak nadýchané pečivo :-p . Jak na domácí pečivo bez pekárny - skvělých receptů.
Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své. Zdravím, nemáte někdo, prosím, nějaký osvědčený recept na výborné housky a chleba z žitné nebo špaldové mouky? Třetí důvod je samozřejmě asi ten nejpříjemnější a my věříme, že s dnešními recepty bude pečení bavit i vás!
Na kousků potřebujete: 5g chlebové mouky (pšeničné nebo žitné ), rovnou lžičku soli, g instantních kvasnic, 4ml vlažné vody, lžíce olivového . Jsou přesně podle receptu, polovina je jen tak a polovina je posypaná praženými, jemně solenými slunečnicovými semínky - miluju je jen tak zobat, nebo na pečivo :) Dalamánky jsou vážně . Máte nějaký recept na domácí pečivo z žitné nebo ovesné mouky? Ze samotné žitné mouky toho moc neupečete.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.