Vývod digestoře na fasádu

Nechci recirkulační digestoř , proto uvažuji o odtahu do boční zdi domu, ven z kuchyně, přes mřížku ve fasádě. Máte s tím někdo zkušenost? Předpokládám, že se okolo mřížky bude na fasádě usazovat špína - je nějaká možnost jak to eliminovat?


V tomto roce jsme nechali zateplit fasádu 10cm polistirén na 45cm zed cihla,z kuchyní máme odvětrání na fasádu kde se stává to že odvětrání. Vašeho popisu nevyplývá, zda se jedná o odtah z digestoře nebo pouze odvětrání prostoru kuchyně a zda jste měl před zateplením ve zdi odvětrání a jak bylo .

Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti jestli takto provedeným odtahem. A jestli nepoteče po fasádě kondenzát. Zatím mám možnost předělat tento vývod přes střechu. Stalo by to nějaký peníze a trochu námahy ale nevím jestli to má význam jestli situace potom nebude stejná.


Jak vést odtah od digestoře ? Budeme mít digestoř přímo na obvodové zdi a chceme tedy udělat přímo od digestoře díru ven z baráku, na fasádu dáme nějakou mřížku a do trubky těsnou zpětnou klapku. Zajímají mě zkušenosti, jestli v zimě přes tu digestoř.

Přes střechu bych digestoř odvětrávala raději, ale jak zamaskovat v kuchyni vývod toho flexi potrubí v místě, kde komínová digestoř končí (tj. není až do stropu) - digesotr bude umístěna na obvodové zdi? U fasádního vývodu mi zase vadí, jak na některých fasádách vidím, že ty výpary znečistí . Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou.


U digestoře ani v potrubí nebyla zpětná klapka. Do domu proto otevřeným otvorem silně pronikal venkovní vzduch. V komínku digestoře kondenzuje (mírně) teplý vzduch, který když není zapnuta odchází samovolně a pomalu a tudíž se stačí prochladit až k bodu kondenzace.


Ten teplý vzduch je vytlačován chladným který vniká do domu hlavně spodem prahů a oken. K záchytu je určen výrobek zvaný lapač kondenzátu, který se vkládá do . Digestor (podskrinkovy) sa nam nachadza na obvodovej stene domu. Chceli by sme vyvod urobit kusok nad digestorom, aby to islo hned von a na fasade ukoncit asi nejakou mriezkou, alebo co sa tam dava.


Majster nas presviedca, ze po case na tom mieste zvonka budeme mat . Odeslat od Evasv Úte 31. Máme vývod digestoře přes fasádu. Bydlíme roky v novostavbě.


Potrubí musí být hladké, to harmonikové hlučnost zvyšuje.

Manžel docela kulil oči v polské Castoramě . Mám pár otázek k zapracování roury digestoře do fasády. Na fasádu se použije krycí mřížka (možno s dešťovou žaluzií), která bude přímo na fasádě. Odtahové potrubí se montuje k digestoři pouze v případě, že ji budeme používat v odtahovém režimu. Je to v každém případě lepší řešení. Nedoporučuje se pouze v případě, že bude digestoř umístěna příliš daleko od vstupu do odtahového . Odborníci proto radí vyvarovat se vyvedení nad střešní krytinu a pokusit se odtah vést na fasádu.


Problém s únikem tepla se týká všech odvětrání odtahových digestoří , naštěstí je ale snadno řešitelný. Jakým způsobem takový problém řešit ? Podle čeho vybrat výkon digestoře ? A za jakých důvodů raději . Stavebník chce provést odvětrání vývodem na fasádu bytového domu. WC) Protože se spotřebič nachází při obvodové zdi a rozvod . Do fasády bych jej nechtěl dávat z důvodu mastných map na fasádě.


Dobrý den, u mého RD nelze vyvést potrubí digestoře nad střechu. Nebo zda by takové řešení mělo nějaké úskalí? Učinil tak bez souhlasu SVJ a ostatních vlastníků. Nyní je ve fasádě otvor a páry z digestoře proudí na balkon bytu nad tímto otvorem. Je možné dělat takové stavební úpravy bez souhlasu SVJ?


Zpětná klapka - pouze v případě odtahu přímo přes zeď ven, zamezuje zpětnému průchodu studeného vzduchu digestoří do místnosti (platí pouze pro digestoře CATA, u všech modelů EMPIRE je zpětná klapka součástí vybavení digestoře ). Venkovní mřížka - ukončení vývodu na fasádě domu. Uhlíkové filtry - pouze v . V zimě digestoří táhne studený vzduch a digestoř se i při nejvyšším stupni výkonu strašně rosí a kapky vody mi padají zpět na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.