Tak trochu jiná marmeláda. Tenhle recept si zamilujete. Vloni jsem se přečetla recept na tuto marmeládu , přišla mi velmi zvláštní a tak jsem vyzkoušela, protože jsem dostala košík třešní a nevěděla co s nimi.
Nic tak dobrého jsem nejedla. Okamžitě se z ní stal bestseller mezi mými kamarádkami, které občas zásobuji mými domácími marmeládami , ráda zkouším různé kombinace . Třešňová marmeláda s čokoládou u Snědeno.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg třešní, 3g cukru, gelfix 3: tabulka hořké čokolády , podle zhoustnutí možno přidat 1-lžičky kys. POSTUP PŘÍPRAVY třešně vypeckujeme, mixneme v robotu . Přivedeme k varu, přidáme zbytek cukru a čokoládu a povaříme minut. Odstavíme, přidáme griotku a plníme do vyhřátých sklenic.
Zavíčkujeme a necháme do druhého dne chladnout postavené na víčku. K Vánocům se snažím vymýšlet tak trošku jiné marmelády než ty, co si člověk udělá každý rok běžně. Letos jsme od tety dostali nádherné rudé sladké třešně, tak padla volba na tento recept.
Lind s vysokým obsahem kakaa.
Uvařte džem jako v předchozím receptu a těsně před plněním do sklenic do něj zamíchejte nahrubo nasekanou čokoládu. Jedním z nejoblíbenějších ranních jídel je pečivo namazané marmeládou , třeba právě tou třešňovou. Nasnadě je ale velmi jednoduché řešení, udělejte si svou vlastní domácí marmeládu.
Poté lehce rozmixujeme, přidáme hořkou čokoládu na vaření a uvedeme do varu. Necháme asi hodinu rozležet. Nepečené Těsto - 250g mouč.
Krém nutelový - máslo, cukr, rum, nutela- vyšlehat Spojíme krémem, aby mušlička držela . Tahle marmeláda má nádherně purpurovou barvu, voní létem a nezabere moc času. Vypeckované třešně rozemeleme, některé jen pokrájíme. Postup: Třešně opláchneme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a nasekáma na kousky. Ta druhá je na babiččinu kozu, která byla velmi mlsná a já jí tajně nosila červené třešně. Dlouho mi trvalo, než jsem našla na internetu obrázek a recept na nevařenou rybízovou marmeládu.
Gelfix smícháme se lžícemi cukru. Máma ji dělávala a jako děti jsme ji doslova zbožňovali namazanou na lívancích. Navíc se musela sníst brzy, proto moc dlouho nevydržela (protože byla nevařená), tím lépe pro nás. Chutná úplně jinak, než ty kupované .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.