Vyska digestore nad varnou deskou

Pro správnou funkci digestoře je důležitá i kvalitní montáž, zvolit správnou výšku digestoře nad varnou deskou. Další věcí, kterou je třeba dodržet při montáži digestoře, je zvolit vhodnou vzdálenost od varné desky. Výška se liší dle toho, jestli je varná deska plynová nebo elektrická (indukční). Výška digestoře nad plynovou varnou deskou by měla být cm.


Nemáte v manuálu nějaká doporučení k té konkrétní digestoři ? V případě instalace digestoře nad elektrický sporák, je tato vzdálenost cm.

Pokud výrobce digestoře předepisuje v návodu. Jaká je správná výška digestoře nad varnou deskou ? U zabudované chladničky a pečicí trouby jsou důležité nejenom rozměry, zapomenout se nesmí na odvětrávání spotřebičů. Pokud jste se rozhodli pro zakoupení digestoří, musíte znát dvě základní pravidla a to: jaký typ digestoře je vhodný do vaši kuchyně a jak vysoko umístit digestoř.


Ostrůvkové digestoře se používají tam, kde varné desky jsou umístěny přímo uprostřed v kuchyni. Víceméně toto první rozhodování závisí na místě, které pro digestoř uvažujete. Tedy pokud potřebujete nad varnou deskou umístit skříňku, zapomeňte na komínové odsavače.


Zároveň však musíte počítat s tím, že v případě vestavných a výsuvných odsavačů tato skříňka bude z části obsazena motorovou částí odsavače.

Odsávací zařízení by mělo varnou desku přesahovat minimálně v úhlu deseti stupňů ze všech stran, aby byla zachycena většina výparů. Se sporákem souvisí i nutná výška pro umístění odsavače par. Po sporáku jsou dalším rizikovým místem v kuchyni příliš vysoko umístěné horní skřínky, hlavně jejich vrchní police, . Pečicí troubu nikdy u země, ale do. Mezi nejčastější chyby patří digestoř se špatným výkonem, nevhodná výška a délka pracovní plochy a sporák umístěný až v rohu.


Výsadou této sestavy jsou velká samostatná pracovní plocha a bar, jehož správná výška z něj dělá i praktickou pracovní plochu při vaření. Digestoř vybíráme nejen s ohledem na . Varná plocha, na které . Jak vysoko má být digestoř nad sporákem. Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší. Vyšší vzdálenost mezi varnou deskou a digestořem je hlavně pohodlnější, neboť se při nahýbání nad plotnou hlavou krásně vyhnete hranám odsávače par.


Vhodná výška , šířka, hloubka v kuchyni. Umístění digestoře je různé, podle toho, zda máme plynovou či elektrickou desku. Důležitá je také vhodná výška umístění digestoře. Příliš vysoko zavěšená digestoř ztrácí na účinnosti, protože je nad sporákem vysoko a její výkon se rozptýlí do většího prostoru, nízká překáží − zabraňuje při vaření pohodlně nahlížet do hrnců.


Výška umístění se však může lišit, záleží nejen na výšce toho, kdo bude vařit, ale . Předně důležitá je vzdálenost digestoře od pracovní desky.

U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.