Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme. Postup: Po vykynutí těsto propracujeme a vložíme do dortové formy.
Posypeme olivami, oreganem a česnekem a necháme cca minut kynout. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu.
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Po upečení chléb vytáhneme z nádoby a necháme v utěrce vychladnout. Pečeme na program Zákadní (Normal, Basic) 3. Doporučení: Po akustickém signálu můžete do ciabatty . Nejlepší je na nic nečekat a pustit se do focaccii hned.
Vytírat ještě teplými kousky chleba horký, voňavý olej s křupavou mořskou solí – je to skutečně lahoda přímo božská!
Nahlásit chybu v receptu. Postup přípravy receptu : Já jsem těsto připravovala v domácí pekárně , takže jsem nejdříve nalila vlažnou vodu, pak přisypala mouku, sůl a rozdrobila droždí. Zapnula jsem na program TĚSTO a nechala ho celý proběhnout až do vykynutí těsta. Pokud nemáte pekárnu nevadí, smícháte vodu s droždím a . Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých vytvoříme dvě placky nebo jednu velkou. Já ji dělám takto: 4g hladké mouky,.
Vložíme do trouby vyhřáté na 240°C a tam focacciu pečeme - minut tak, aby byl povrch zlatý. Focaccia neboli pizza chléb. Teplý chléb se opět potře olejem a nechá se vychladnout. Stačí tam přidat jednotlivé suroviny podle zvyklostí . Dlho-predlho som tu nebola, lebo v záhrade, okolo domu a detičiek bolo robotyyyy, že až. Ale už je pomaly po sezóne, tak sa v kuchyni môžem zase trošku zabávať aj fotením :) Tento koláčik poznám z Nemecka ako Apfel- Schmand-Torte, postupne som si recept trošičku upravila.
Koláč je ľahký, svieži, chutný, a pritom . Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, bez chuti, bledá, kým sa mi nepodarilo získať tento recept. Zatiaľ chutila každému, komu som ju ponúkla, dúfam, že bude i Vám. Príprava sa zdá zložitá, ale v podstate prísady len postupne pridáte do hrnca.
Je podobný těstu na pizzu, ale peče se si. Vše se snědlo ještě teplé.
Druhý den jsme dělali znovu (to už vydrželo trochu déle - vynikající za tepla i za studena ). Těsto jsem zadělala v pekárně. Skvostná papuna, těsto používám i na pizzu, potírám domácí rajčatovou štávou,přidám nakrájený česnek, šunku, bazalku, pokapu olivovým olejem, výborný .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.