Omáčky s rýží

Recepty na omáčky jsou důležitou součástí přípravy jídel. Vlastní koprová, rajská, znojemská, houbová nebo desítky dalších omáček chutná určitě lépe než kupované omáčky. Výborný a rychlý recept. Hned na poprvé jsem to zvládla na jedničku, určitě všem doporučuji a sama si tento pokrm připíšu častěji do jídelníčku.


U nás se jí trošku ve větším a proto jsem dělala z kila masa a přizpůsobila tomu i recept.

Před vložením masa zpět jsem ještě rozmixovala omáčku , aby v . Provařenou omáčku propasírujeme, do hrnce vložíme naplněné papriky a pomalu je pod pokličkou dusíme v omáčce asi minut. Papriky občas v omáčce obrátíme a omáčku zamícháme. Uvařenou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo rýží. Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na menší kostky.


Nakrájíme si cibulku, kterou dáme na olej zpěnit do zlatova. Na to vložíme na kostky nakrájenou kýtu. Posypeme Podravkou a zasypem Oregánem.

Asi po půl hodině přidáme mraženou zeleninu, zamýcháme a necháme. Tak a ještě dnešní oběd. Dneska jsme měli k obědu Znojemskou omáčku s rýží , která dětem moc chutná. Jen Péťík musel mít houskový knedlík - tedy lépe řečeno dva knedlíky. Rýži totiž ještě nepřišel na chuť.


Všechny ingredience jsou podle oka, podle toho,kolik omáčky chcete. Já jí dělala jednu pánev cca na sáček rýže a to bylo: půl malé cibulky, nožičký párku, lžíce hořčice. Omáčku je nutno ochutnávat a dochucovat dle chuti. Je rychlá jednoduchá a . Omáčka po půl hodince zhoustne, cibule pustí do rajčat svou skvělou nasládlou chuť a máslo vše krásně spojí a zjemní. Vyndejte cibuli z omáčky a máte hotovo!


Mě osobně vůbec nevadí, když kousek cibule v omáčce zůstane, cibulka je po vaření příjemně sladká. Občas na konec přidám do omáčky ještě . Chutná znojemská omáčka , kterou můžeme podávat s knedlíkem, rýží i těstovinami. Dopředu říkám, není to zdravá výživa, ale je to celkem chutná nouzovka, když už doma vážně nic není.


Vepřové maso omáčky s rýží recepty, které budete milovat.

Marumiya Shiso no Ka – Skladem. Furikake ( sypání na rýži ) s příchutí SHISO což je japonská máta. Nagatanien Chazuke Umeboshi – Skladem. Koření na polévku s příchutí UME. Poté maso vyndejte, odložte stranou a do základu omáčky přidejte smetanu.


Poté podle chuti dosolte, opepřete, případně zahustěte jíškou. Podávejte s houskovým knedlíkem, případně s rýží. Nevíte, jak na houskové knedlíky? Video recept najdete v článku Škola vaření: Uvařte si domácí houskový knedlík.


Jednou za čas dostanu chuť na rýži s takovou tou tradiční UHO hnědou omáčkou a abych nejedla jen rýži s omáčkou (ačkoli ta mi chutná nejvíce), udělám si k tomu šťavnatý seitan. Jestli máte poctivou natural rýži , je potřeba počítat s hodinou vaření rýže. Ale ta se vaří sama, bez míchání, nastavíte si budíka a můžete dělat něco jiného a ke konci se pustit do vaření omáčky a tempehu. Jednoduchá chuť mandlové omáčky a jemné maso hovězího jazyka dohromady chutnají absolutně skvěle.


Výtečná kokosová kari omáčka. Spojení kari koření a kokosu je prostě skvělé. Cizrnové placky s pórkovou omáčkou a rýží.


Pórková omáčka je výborná ve spojení s cizrnovými plackami a rýží. Tento pokrm je sice celkem sytý, ale není nijak těžký. Placky jsou díky bramborám vláčné a jemné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.