Černý rybíz víno recept

Pokud má mít víno sytě červené zbarvení a plnější chuť, je vhodné smíchat bobule červené s černými v poměru : 1. Plody otrhejte a operte, aby byly čisté, a rozmačkejte je. Nechte je na den či dva uležet a během této doby je pravidelně promíchávejte. Na uvedený recept , z něhož získáte kolem litru vína , z nich vylisujte . Před přípravou vína asi 2-dny připravíme sušené kvasinky. Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína ).

Do čisté dl skleničky nalijeme. Tento předcházející recept je sestaven pro výrobu vína z vylisované rybízové šťávy. Víno takto vyrobené má však nízkou barvu (je světle červené), . Recept , podle kterého se vám Tatínkovo rybízové víno zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních.


NA l demižon vše násobíme 4x. Uložené láhve by měli být uskladněny při teplotě do °C. Poznámka: Více: Výroba ovocných vín.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Pokud máte rádi víno , je pro vás startující podzim ideálním obdobím. Vinobraní či burčákobraní se totiž koná snad v každém městě. Pokud se vám ale nechce soupeřit se stovkami dalších lidí o skleničku lahodného moku, vyrobte si ho jednoduše doma. Výroba domácího vína už sice není tak rozšířená, jako . Výborné je domácí rybízové víno.


Recept na rybízové víno , které si vyrobíme sami doma. Výtečná chuť, snadná výroba. Rybíz pro výrobu vína sklízíme v největší zralosti.


Chutné je i víno ze směsi červeného a černého rybízu v poměru 2:1. Připravíme si tři kila černého rybízu bez stopek, asi kilo a půl cukru, půl balíčku živné soli a portské nebo dolské kvasinky (koupíme v zemědělských potřebách nebo ve větší drogerii). Dostanete jej však pouze. Rybízové víno je dnes dokonce dražší a vzácnější, než hroznové víno.


Nejuznávanější byl černý rybíz. Děti jej pily jako šťávu, mazal se na chleba jako marmeláda, dělalo se z něj víno. Z listí z černého rybízu se vaří čaj.


Takže tento velmi nenáročný keř byl velmi užitečný. Vinaři mají velmi rád rybíz, červené i černé.

Je k dispozici, sklizeň je obvykle velmi dobrá, bobule dokonale putuje a víno se jeví jako zajímavé. Ale nejdůležitější je, že bobule je velmi výnosné - z jednoho litru černého rybízu můžete získat až litrů hotového výrobku. Obecně doporučujeme věnovat pozornost. Nejpříjemnější způsob je zakoupit jednu láhev burčáku, na litrů budoucího vína použít asi půl litru a případný zbytek vypít.


Bohužel tento postup se dá použít pouze u těch vín , jejichž výroba se časově kryje s burčákovou sezónou. Přibližně před 14ti dny jsme na chalupě sklidili poslední rybíz , který opět putoval na výrobu domácího rybízového vína. Letos si dám konečně i já :-) Před lety jsme dělali rybízové víno poprvé, dle přiloženého návodu ke kvasinkám. Víno bylo dobré, ale na mě hodně kyselé.


Loni jsme tedy dali více cukru a . Mix jedné třetiny dávky cukru se šťávou a nalít do lahve, nastavení spouště na hrdlo láhve pro odstranění plynů. Cukr by měly být přidány ještě dvakrát jednou týdně. Potom, po rychlém kvašení v horku, víno se přenese do studeného sklepa. Podáváme s dezertem nebo sýrem. Složení: Černý Rybíz Cukr Voda.


Vína vyrábím z rybízu ( červeného, bílého, černého ), ostružin, višní, bezinek, josty, trnek, angreštu, hrušek a jablek. Používám krystalový cukr (nejlépe hrubozrnný). Takovéto odosobnění odvádí konzumenta od podstaty vinařství, kterou je tvrdá práce na vinici a posléze i ve sklepě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.