Kávy druhy

Káva se stala rituálem, kterým začínáme náš den. Na každém rohu potkáme kavárny, které nabízejí lahodný teplý nápoj hned v několika podobách. Na kafe zveme naše přátele, kolegy nebo si ji vychutnáváme v soukromí našich domovů. Známe ale dobře její druhy ? Samotná chuť kávy je opředená .

Vymýšlet si názvy a produkty, které nikdo jiný na světě nepoužívá. Třeba k nám po revoluci přijeli Italové a chtěli si objednat malou kávu. Což u nás nebylo jednoduché.


A tak na barmana křičeli: „PICCOLO! Jako, že chtějí malé místo našich kýblů. Ten to řekl tomu, ten tomu a . Pití kávy u nás patří beze sporu mezi oblíbený rituál.


Otevírá se stále více kaváren , ať už moderních, či různě stylizovaných.

Chodíme si tam odpočinout, v klidu posedět, sejít se s přáteli, udělat obchod nebo si dát i něco dobrého. Nabídka kávy v našich běžných obchodech není příliš pestrá – značky spolu nesoupeří kvalitou, ale cenou. Různé druhy přípravy kávy.


Turek (kafe s lógrem) – česká klasika, spařená mletá káva , s kterou se v zahraničí nesetkáte. S pravou tureckou kávou nemá téměř nic společného. Vídeňská káva - káva se šlehačkou, která může být turecká, ale i překapávaná.


Přečtěte si vše o kávovníku, jaké existují druhy kávy , jaké jsou mezi nimi rozdíly a další zajímavé informace. Světově jedinečný a chuťově velmi výjimečný druh kávy. Kávovník je pěstován na západní části Havajských ostrovů, kde během zimy teplota nikdy neklesá pod bod mrazu. Jako zemní podklad je u tohoto druhu použita vulkanická půda. Zrno je typické svou větší velikostí a modrou barvou.


Další vlastností jsou mírně nakyslá . Věděli jste, že pomocí kávovarů Philips lze připravit typů kávy ? Získejte bližší informace o kávě a našich kávovarech v sekci častých dotazů. Průvodce světem kávy aneb objednejte si ten správný šálek kávy Přijměte pozvání na povídání o čtyřech základních kávových nápojích. Těchto pár řádek Vám nabídne možnost již nikdy více netápat v kávovém lístku.

Káva je stálozelená rostlina rostoucí jako keř nebo malý strom. Na světě existuje cca druhů kávovníku, ale pouze několik málo z nich má praktický význam pro kávu , kterou denně pijeme. Biologové hovoří o rodu „ Coffea“ z čeledi mořenovitých (Rubiaceae), který má původ v provincii Kaffa v Etiopii. Připravuje se do malého šálečku, naplněného do poloviny. Podle pověsti byly bobule kávovníku přeneseny otroky do tehdejší Arábie ( dnešního Jemenu), kde se začalo s pěstováním a šířením této rostliny.


Espresso Pravé a klasické espresso existuje jen jedno. Druhy kávy Kávová zrna Mletá káva Pražení kávy Druhy kávy Vše začíná u kávového zrna Kávová zrna Baristé vědí, že při použití čerstvých. Proces tvorby ristretta je rovnaký ako pri espresse. S jedinou výnimkou: voda je cez mletú kávu pretlačená rýchlejšie.


Tým pádom má menej kofeínu, avšak ešte plnšiu chuť. Dostanú sa do nej totiž najsilnejšie kávové extrakty. A pije sa v ešte menšom množstve ako espresso.


U kávy espresso neexistuje více variant nápoje, není žádné piccolo, malé nebo velké espresso. Filozofií tohoto nápoje není rozjímání a hodinové upíjení v kavárně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.