Domácí koblížky postup

Z droždí, teplého mléka (ne horkého) a lžičky cukru uděláme kvásek. Droždí rozetřete v malé misce se lžičkou cukru na tekutou kaši – ač se to zdá nemožné, po chvíli míchání lžičkou takové konzistence skutečně. Každopádně z prvotního „tak na tohle kašlu a víckrát domácí koblihy dělat nebudu“ už jsem otočila na „musíme to brzy zopakovat“, protože ač děti měly . Do jejich středu dáme džem.


Druhou část těsta překlopíme podle fotky v postupu.

Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme minut vykynout. V polovině kynutí otočíme rubem nahoru, aby koblihy kynuly stejnoměrně.


Rozpálíme tuk a koblihy v něm smažíme. Máme pro vás tip: jednoduchý recept na skvělé domácí koblihy. Zvládnete je i vy, a děti.


Krok 1: Hladkou mouku prosejte přes síto do mísy, aby byla nadýchanější, a uprostřed udělejte hluboký důlek. Do toho nalijte část vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a kvasnice a nechte vzejít kvásek.

Postup přípravy receptu. Vše by mělo mít stejnou teplotu! Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým . Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně.


Do páru se pak spojují náplní. Nejraději používám bílý mák – sama si ho pěstuju –, ale když mi dojde, koupím si hotovou náplň z modrého máku, která se už nemusí mlít. Vyrábí ji firma Kovandovi, gastronomické dekorace a . Do domácí pekárny dáme na dno všechny tekuté suroviny a rozpuštěné máslo. Zapneme na program těsto kynuté a necháme kynout. Kdo nemá pekárnu zadělá klasickým způsobem hutnějsí těsto a nechá hodinku a půl kynout.


Možná si říkáte, že udělat si domácí koblihy je náročné, ale vůbec to není pravda. Budete překvapeni, jak jednoduché to ve skutečnosti je. Jediné co budete potřebovat, je trocha času.


Základem pro skvělou koblihu je kvalitní a správně připravené těsto. Jedná se o těsto kynuté. BEZLEPKOVÁ DIETA LUŠTĚNINY HOUBY OMÁČKY ZELENINOVÁ JÍDLA DOMÁCÍ MEDICÍNA DIETY VÁNOČNÍ CUKROVÍ, DOMÁCÍ PEKÁRNY.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 250g měkkého tvarohu, vejce,vanilkový cukr,1kypřící prášek,220g hladké mouky, 200ml . Bohužel nemám fotky z výroby, protože jsem při asistenci dvou dětí měla i tak co dělat, takže jsme postup tvorby koblížků nafotili později s modelínou. Potřebujete: 2g polotučného tvarohu. Vypracujte hladké těsto. Dvěma lžícemi vykrajujte z těsta tvar malých koblížků a smažte je . Pochutnejte si na domácích koblížkách, co budeme potřebovat k přípravě koblížků, koblížky – postup přípravy. Domácí koblihy plněné jahodovou marmeládou jsou nadýchané, voňavé a můžete si je naplnit čím jen budete chtít.


Droždí rozdrobím do hrnečku, přidám lžíci mouky a cukru, zaliju trochou vlažného mléka, rozmíchám a nechám na teplém místě vzejít. Koblihy dám na utěrku, lehce popráším moukou, přikryju další teplou utěrkou a nechám tak čtvrt hodiny kynout. V míse zatím smícháme suché ingredience - hladkou mouku, cukr, muškátový oříšek - a promícháme. Poté přidáme vzniklý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté zhruba hodiny kynout na teplém místě.


Ahojky, zajímalo by mě, jak kdo plníte koblihy , jestli vykrojíte kolečka a vždy mezi dáte marmeládu nebo koblihy usmažíte a až pak je plníte marmeládou takovou tou špičkou. Já jsem to vždy dělala podle prvního postupu - kolečka mezi to marmeládu, ale docela mě láká druhý postup , zdá se mi to méně . Změklé máslo důkladně utřete s cukrem do pěny. Po jednom do něj zašlehejte žloutky a rum.


Do směsi přidejte kvásek a vlažné mléko. Po částech přisypávejte mouku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.