Zavařování v troubě jablka

Zavařovat můžeme v elektrické nebo také v plynové troubě , popřípadě v troubě mikrovlnné! Omytá jablka oloupete, nastrouháte, vložíte do sklenic a zasypete cukrem (dle své chuti a dle sladkosti jablíček). Sklenice naplníme téměř pod okraj, otřeme vršek a zašroubujeme víčko.


Já nezavařuji v hrnci pro to určeném, ale v normálním hrnci do kterého dám vlažnou vodu, skleničky posadím na podložku, nikdy ne rovnou na dno hrnce. Asi minut a tu dobu zavařování počítám od začátku teploty . Ale víte, jak je správně zavařovat ?

Nabízíme základní postupy a recepty vč. Sklenice musí být naskládané na plechu tak, aby se nedotýkaly, v troubě vyhřáté na 200° Celsia je necháme minut. Vychladnout by měly otočené dnem vzhůru, . Vyskytla se nám doma nadúroda červené řepy a kedluben gigantů, tak jsem se rozhodla, že budu zavařovat. SOS: Zavařujete někdo v troubě ? Meruňky: broskve: jablka : rybíz: jahody: hrušky.


Zavařování v mikrovlnce je ideální třeba při postupném dozrávání okurek:. Třešně zbavíme šťopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev,.

Zjistila jsem, že v současné době se na stáncích prodává tento sešit o zavařování v MT. Přikládám foto a jdu shánět :-). Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Po zavaření můžeme sklenice nechat v hrnci klidně i vychladnout. Pokud budeme zavařovat v hrnci určeném na sterilizaci, budeme sterilovat zhruba při stupních cca minut, dle velikosti sklenic.


Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi lžíce na 4ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to uhňácejte - neměly by tam být vzduchové bubliny. Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte . Oloupejte jablka , nakrájejte je na čtvrtky a pokapejte čerstvou citronovou šťávou a zalijte vodou tak, aby ovoce bylo téměř potopené, přidejte pár lžic přírodního třtinového cukru, hvězdičku badyánu a pro extra luxusní chuť vanilkový lusk.


Troubu rozehřejte na 1°C a minut pečte. Při sterilaci se obejdete i bez sterilačního hrnce. Uzavřené sklenice s ovocem poskládáte do vyššího plechu s vodou, dáte do trouby , kterou zapnete na teplotu 200°C a asi půl hodiny necháte v troubě , poté necháte vychladnout a uskladníte. Strouhaná jablka můžete po celý rok používat pro přípravu štrúdlu . Včera mě napadlo, že bych mohla mému úžasňátku zavařit nějaké to ovoce z našeho trhu. Bála jsem se, že mě tato myšlenka navštívila už trochu pozdě a najednou jsem stála před krásnými broskvemi.


Tento tradiční způsob uchování potravin znaly naše babičky i prababičky, ale pokud chcete zkusit i moderní postupy, které patří do kuchyně 21. Dozvíte se, jak zavařovat v hrnci, troubě , mikrovlnce i myčce!

Tradiční zavařovací hrnec. Ve vypnuté troubě ponechat ještě min. Poloha roštu na roštu pekáč, v pekáči ½ l vody. STERILIZACE Sklenice důkladně umyjte a pak je minut při 1°C zahřívejte v troubě na plechu s vodou, jako byste zavařovali. Anebo je jen stačí umýt je v horké vodě se saponátem nebo v myčce na co nejvyšší teplotu a pak prolít horkou vodou.


V troubě se dají naplněné sklenice na plech s vyšším okrajem, zalijí se vodou a nechají se minut péct. Potřebujete (na sklenic à 2ml): kg kyselých jablek , hřebíčky, tyčinek skořice, ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry, lžíce citronové šťávy, 5g .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.