Rýže v mikrovlnce

Přesně takhle dělám rýži , přidávám jako Eva kousek cibule a hřebíček ;-) vařím ji takto nejen v mikrovlnce , ale i na sporáku, zásadně se nesmí zamíchat, jen pomalounku nechat probublávat při mírné teplotě až se ztratí voda je rýže uvařena ;-) :yes: Odpovědět . Rýži propláchneme, dáme do mísy s daným množstvím vody a soli a přikryjeme. Vložíme do mikrovlné trouby a vaříme cca minut na plný výkon a 15m na poloviční. Nejjednodušší příprava rýže Vareni.


Recept, podle kterého se vám Rýže v mikrovlnce zaručeně povede, najdete na Labužník.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Přiklopte speciálním víkem nebo přetáhněte dvěma vrstvami plastové fólie. Misku položte na otočný talíř přikrytý pečicím papírem. Vařte minut na nejvyšší výkon a pak ještě minut na poloviční.


Nechte minut zakryté stát, potom rýži jemně . Pokud se vám nedaří klasickým způsobem uvařit sypkou, krásně zrnitou rýži, v mikrovlnné troubě se vám to jistě podaří. Tento recept je opravdu pro úplné začátečníky!

Až mě překvapuje, jak moc narážím na problémy s vařením rýže a kolik lidí jen proto, že jinak neumí, je ochotno konzumovat vyvařenou bezchutnou hrůzu zvanou „varný sáček“. My už léta neděláme rýži jinak než v mikrovlnce , a to k všeobecné spokojenosti. Klasickou přílohovou dlouhozrnnou, jasmínovou . Lékué vymyslel speciální silikonovou misku, se kterou budete moct vařit rýži přímo v mikrovlnné troubě. Stačí jen podle návodu dát do bílé silikonového nádoby správné množství rýže a vody, uzavřít zelenou pokličkou a vložit do mikrovlnky.


O pár minut později už máte dokonale a na skus uvařenou rýži. Při čtení tohoto nadpisu asi každého napadne,co za zázračnou rýži to asi bude? Rýže z mikrovlnky není nic jiného než rýže vařená v mikrovlné troubě.


Opravdu v mikrovlnce, ne nepletu se. Opustila jsem rýži ve varných sáčcích a už dlouhá léta vařím rýži v mikrovlnce. O návod ne její přípravu se nyní . Připravte si rýži , nádobu na rýži , víko na nádobu na rýži , nádobu na vodu, talíř, váhu, mikrovlnnou troubu, sůl a tajnou babiččinu přísadu. Navážíme požadované množství a vysypeme do nádoby na rýži.


JASMÍNOVÁ RÝŽE JAK Z ČÍNSKÉ RESTAURACE vařená v MIKROVLNCE ! A nebo ve varných sáčcích ale vysypat.

PRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY l rýže, l vody, koření dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY Máte stejně jako já problém s vařením rýže? Buď je nedovařená nebo zase převařená? Od té doby co jí dělám v mikrovlnce, mám rýži akorát a bez práce s . Věděli jste, že v mikrovlnce uvaříte i rýži ? Toto jednoduché jídlo z čerstvých ingrediencí vám navíc nezabere víc než minut.


Postup: Ve větší vysoké míse, aby vám rýže při vaření nepřetekla, smíchejte propláchnutou rýži , hrnek vody, sůl, čerstvě mletý pepř a česnek a přetáhněte přes ni potravinářskou fólii . Brambory tak, že je podleju lžícemi vody a vařím přikryté na výkon 7cca minut ( množství pro osoby) a pak nechám minut v uzavřené mikrovlnce dojít. Rýži vařím tak, že dám díl rýže , díly vody a vařím přikryté minut na stupeň JET a pak ještě na minut . Vaříte rýži v mikrovlnce ? Jak to děláte, aby vám voda nevytekla? Do nádoby ve které vaříte v mikrovlnce (já používám ultra plus od Tupperware) dám rýži , vodu, rozšlehám šikovné recepty se šlehačkou, vleji do toho. Mísu, nejlépe skleněnou vymažeme máslem, nasypeme dokonale propláchnutou rýži. Do rýže dáme cibule ve které budou zapíchané hřebíčky.


Dáme do mikrovlnky na 15- minut na plný výkon. Rýži po minutách doporučuji ochutnat, popřípadě přilít trochu vody. Nedávno se tady psalo o rýžovaru (nebo parním hrnci) a ted jsem se na netu dočetla o vaření rýže v mikrovlnce Fakt super.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.