Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Jak vyrobit jablečný mošt. Nic nechutná jako čistá esence podzimu tolik, jako sklenice čerstvého, jablečného moštu.
Svěží, nakyslá chuť a vůně perfektně ladí s pohledem na zlaté, podzimní listí.
Jablečný mošt si ale můžete dop. Doma vyrobený mošt z vyzrálých, nejlépe pozdnějších druhů jablek. Ke spolehlivým postupům patří pasterizace, tedy zahřátí na určitou teplotu. Komu se nelenilo, tomu se na stromech urodilo.
I když letos to vypadá, že se muselo urodit i těm, kterým se lenilo. Co s takovým množstvím plodů z ráje? Možností se nabízí spousty – uskladnit je, vyrobit pálenku, jablečné víno, usušit je nebo si vyrobit jablečný mošt.
Právě v tuto dobu se na stromech ve . Pohled na plnou mrazničku jablečného pyré, zase další jablečný koláč nebo hnijící a scvrkávací se jablka není zrovna nejuspokojivější. Odpovědí na tento problém může být jednoduché muštovacie zařízení, které využívají jednotlivci i firmy po celém světě. Jednoduchým způsobem moštování vám pomůže zužitkovat . Pro domácí moštování je nutné pořídit si drtičku ovoce a soudkový lis. Před samotnou výrobou musíte probrat všechna jablka, která jste si připravili. Kyselejší odrůdy dodají moštu kyselinky a ten správný říz, sladší zas cukernatost.
Mošt pouze z kyselých jablek vám může překyselit žaludek, . I když jsme především pivaři, posledních pár let oblíbenost cideru v České republice závratně roste. Nepotřebujete nic víc, než jablka, která právě dozrála. Věnujte jim trochu času a odmění se vám neobyčejně chutnou přírodní šťávou. Výborný a chutný recept na mošt z kyselých jablek. V prvním případě jsou jablka nakrájena na stroužky a rozdrcena nebo rozřezána různými přístroji tak, že na jedné straně vytéká čerstvá šťáva a na druhé vypadávají víceméně suché tuhé zbytky.
Při takovéto výrobě moštu . Cider je v podstatě zkvašený jablečný mošt , který je v letních měsících velmi osvěžující. Není silný jako víno nebo pivo a druhý den nebudete pociťovat nepříjemné následky. Mošt se dá vyrobit z každé odrůdy, ale některé jsou na mošt vhodnější, říká se jim moštové odrůdy.
V každém případě, jablka na mošt nemusí (taky většinou nejsou) být takoví krasavci jako jsou ty . Vařte s námi z kvalitních surovin. Dopřávat si domácí stravu je pro mnoho z nás stále vzácnější. Připravujte pro rodinu Svařený jablečný mošt z těch nejkvalitnějších surovin. Mošt je přírodní vylisovaná nevařená šťáva bez přidaného cukru a konzervačních prostředků. Již jsem se ptala čtyř lidí a nikdo nemá.
Dlouho čekat nebudu až mi jablka shnijí. Když budeme mít kbelík téměř plný slupek (a nebojíme se je umačkat), přilijeme slazenou vodu: cukru cca 5gramů a vody tolik, aby byla jablečné slupky ponořené. Do jablečných slupek zapícháme pár čistých, kůry zbavených bukových třísek. Pokud jsme z paneláku nebo topíme plynem, skočíme na nejbližší pilu a . Po vychladnutí přidáme zákvas a dále pokračujeme jako u vína ze zralých jablek.
Víno z vyzrálých sladkých jablek.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.