Druhy skladů potravin

Skladování potravin se věnuje velká pozornost. Pro kvalitní skladování potravin je rozhodující:. Jaké známe druhy skladů ? Zásada: okna jsou opatřena síťovinou proti hmyzu a skla jsou natřena modrou barvou.


Chladné: Zde se udržuje přirozená teplota.

Zásada v tomto skladu je, že převládá vysoká vlhkost a prostory musí být dokonale větrány. Vzdělávací obor: Kuchař - číšník. Skladují se zde převážně brambory, ovoce, . Klíčová slova: zásady skladování, záruční lhůta, druhy skladů.


Anotace: prezentace osvětluje problematiku skladování potravin – zásady nutné při skladování potravin , uvádí jednotlivé sklady a potraviny vhodné k jejich uskladnění, vysvětluje pojem . Požadavky na skladování potravin. Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. Mezi hlavní faktory ovlivňující uchování potravin patří mikrobiální vlivy.

Ty se uplatňují u všech surovin, které jsou do . Jednotlivé druhy skladů se rozdělují podle toho, jakou funkci mají splňovat v daném proce- su (výrobní proces, expediční proces), kapacity. Rozdělení způsobu skladování je realizováno hlavně podle druhu uskladněného materiálu,. Obecně platí, že potraviny by se měly skladovat podle druhu a specifických požadavků s ohledem na informace uvedené na obalu.


V suchých skladech by měly být uložené veškeré potraviny , jako je rýže, těstoviny, pečivo, čaj nebo třeba koření, přičemž ideální teplota skladu by se měla pohybovat mezi . Sklady delíme takto: Suchý sklad – s teplotou spravidla okolo 18°C až 24°C. Slúžia na skladovanie suchého tovaru - múka, soľ, . Zde se teplota stabilně pohybuje kolem °C a relativní vlhkost vzduchu je o něco vyšší než v suchých skladech. V praxi se může jednat o dobře větraný. Jednotlivé druhy potravin je vhodné uchovávat v oddělených zásuvkách, pro maso a ryby by měla být vyhrazena spodní zásuvka. Používají se především na skladování ovoce a zeleniny.


Protože v těchto skladech se přirozeně udržuje i vysoká vlhkost vzduchu, musí být dobře větrány. C v závislosti na druhu skladované potraviny. V těchto skladech se uchovávají potraviny , které . Sklady tvoří nezbytnou infrastrukturu zejména v mezinárodním obchodu a při velkoobchodní činnosti, svoje sklady mají ale i malé maloobchodní prodejní jednotky.


Speciální skladování netrvanlivých potravin může být úzce spojeno například s jejich zamražením respektive zmrazováním a dalšími metodami speciální . Potraviny a nápoje skladování potravin a nápojů.

Podle prostředí ve skladu rozeznáváme sklady: a) Sklady suché. Mrazicí sklady - teplota -°C aţ - °C. Dlouhodobě je zde moţné skladovat mraţené potraviny. V tomto článku sa pozrieme nato, aké konštrukčné, priestorové a hygienické požiadavky musia spĺňať predajne s potravinami, sklady potravín ale i. Jaká řešení chlazení skladů potravin vám nabízíme? Mechanizace a automatizace ve skladech.


Odstranění namáhavé a zdlouhavé manuální práce, pro růst produktivity práce a tím i zvyšování zisku obchodní firmy. Za automatizovaný sklad se všeobecně . Druhy skladů : automatizované sklady,. Sklady potravin musí odpovídat stavebnímu zabezpečení, aby se zabránilo vniknutí hlodavců a hmyzu, použité materiály pak musí rovněž odpovídat přísným hygienickým standardům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.