Domaci švestková marmeláda

Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-minut. Poté koření odstraníme a horkou. Náš recept: Švestková marmeláda.


Výhodou švestek je, že jsou poměrně sladké, takže se švestková marmeláda připravuje s menším množstvím cukru než jiné marmelády. A další pozitivum – švestky mají vysoký .

Dopřejte si domácí povidla ze zralých švestek. Receptů na švestková povidla existuje mnoho. Rozdíly jsou v postupu i použitých ingrediencích. Někdo sladí, jiný používá tak přezrálé švestky, že cukru není potřeba.


K okyselení povidel se používá nejen citronová šťáva, ale také dobrý vinný ocet. Povidla lze dochutit namletým . Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace.

Nejlepší jsou recepty, podle kterých švestky na kachlových kamnech vařily naše babičky – jednoduše a poctivě. Vaříme dle postupu na Gelfixu,při vaření přidáme koření a vanilkový. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 2- 2stupňů do trouby. I ze švestek, které nebyly moc sladké a šťavnaté, jsou povidla jako od babičky.


Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice. Píši napekli, protože nejsem zastáncem úmorného vyvařování povidel na plotně. Tímto postupem získáte dokonalá tmavá povidla, ve kterých krásně zůstane struktura švestek. Tyto tmavé ovocné plody lze konzumovat na mnoho způsobů.


Hodí se do sladkých koláčů s posypkou či tvarohových knedlíků i slaných pokrmů, kterým dodají nevšední chuť. Tradičním způsobem jejich zpracování je vaření švestkových povidel, tak jako to . Nebo je všechny proměňte ve slivovičku a doplňte si domácí lékárničku. Když přijde nachlazení, slivovička vás z toho dostane. Dejte švestkám šanci přečkat zimu a proměňte je v něco chutného a nezapomenutelného.


Právě je jejich vrcholný čas, proto si užijte podzimní švestkovou. Hustá, mazlavá, vonící rumem a skořicí.

Vynikající do koláčů, buchet, kynutých knedlíků, ale třeba i namazané na opečeném toastovém chlebu. Narozdíl od klasických marmelád a džemů si však na jejich výrobu doma troufá jen málokdo. Panuje totiž mýtus, že jde o . Další den vaříme, velmi pozvolna cca hodiny. KRÁLIČÍ MASO BEZLEPKOVÁ DIETA LUŠTĚNINY HOUBY OMÁČKY ZELENINOVÁ JÍDLA DOMÁCÍ MEDICÍNA DIETY VÁNOČNÍ CUKROVÍ, DOMÁCÍ PEKÁRNY GRILOVÁNÍ DORTY CO DŮM DAL DIA RECEPTY PARNÍ HRNEC POMALÝ HRNEC . Letos jsem se prvně pustila do povidel.


Jsou vážně dokonalá, neuvěřitelně jednoduchá a zdravá. Podle tradičního receptu se k nim totiž nepřidává žádný cukr a vaření nevyžaduje ani příliš vaší pozornosti. Nutriční hodnoty dalších tisíců potravin. Vlastní jídelníček pro evidenci energetického příjmu a výdeje.


Marmeláda , džem, ovocná pomazánka, směs, přesnídávka, kompot – jak se jen v těch zavařeninách vyznat? Ačkoli by se mohlo zdát,. A třeba taková povidla mohou být nejen švestková , ale také třeba hrušková nebo jablečná.


V minulosti se vyráběla bez. Jak vyrobit ten nejlepší domácí džem? D však jo, marmeláda je taky dobrá. Základem je kvalitní zralé, . Jen povidla mají opravdu to pravidlo, že se do nich nedá cukr a vaří se tak dlouho, až jsou tuhá.


Ty domácí , koupená jsou s cukrem a jablky. Ahoj, švestková povidla se dnes taky chystám dělat, peču je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.