Postup přípravy jogurtu. Zkrátka všechno, co přijde do kontaktu s naočkovaným mlékem. Jak jsem již psal, jogurtové bakterie . Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod.
Doporučuji koupit co možná nejčerstvější jogurt, je to důležité, kvůli výsledné podobě jogurtu , aby měl lomivou a ne táhlou strukturu. Následně do každé zavařovací sklenice dáme dvě lžíce připraveného jogurtu a nalijeme menší množství .
Popsala jsem základní ošetření mléka a vlastní technologický postup výroby, vedoucí. První průmyslová výroba jogurtů v Evropě byla ve Španělsku, ve firmě DANONE založené Isaacem Carassem v. Tento recept je hlavně pro majitele Sušičky nebo Sous Vide lázní, protože s oběma těmito přístroji je výroba domácího jogurtu možná, dokonce i absolutně jednoduchá. Ingredience na postup s čerstvým jogurtem. Hustnutie jogurtu v rúre sa mi osvedčil na základe . Na přípravu jogurtu nepotřebujeme jogurtovač, ale jen mléko a přírodní jogurt. V hrnci s těžkým dnem při mírném vaření ohřejeme mléko.
Jakmile mléčná pěna začne stoupat, ihned plotnu vypneme.
Jakmile nemáme hrudky v základu jogurtu , dobře promícháme se zbylým mlékem. Najdôležitejšou zásadou pri výrobe domáceho jogurtu je dodržanie maximálnej hygieny. Možných nemocí z mléka se bát nemusíte, protože součástí výrobního procesu jogurtu je i pasterace. Jako hlavní ingredience ovšem patří.
Do velkého hrnce nalejeme -3 . Zahřejete mléko, přidáte aktivní čerstvý bílý jogurt (nebo správnou mlékárenskou kulturu, viz níže) a necháte jej v teple zrát. Důležité však je, abyste dodrželi správnou teplotu, nezbytnou čistotu a také přiměřenou dobu zrání. U většiny jogurtovačů je návo jak . Hollandia…„vysockovala“ jsem od své mamky jogurtovač, ale bohužel na něm není ani název, a ani návo a vzhledek k tomu, že jogurty dělala mamka naposledy před lety, tak si postup už nepamatuje - hlavně je . Princip zhotovení domácího jogurtu je jednoduchost sama. Uvedený postup výroby jogurtu je nastaven na „odtučněné sušené mléko“ ( instant i neinstant).
Velikostí dávky se dá do jisté míry. Mám zkušenost, že tyto pachuti většině lidí vadí viz výroba domácího kondenzovaného mléka metodou X hodinového odpařování několika litrů mléka. Mlieko dáme zvariť, tak aby nevrelo, len aby sa nám urobila na povrchu pena - na teplotu približne 80°C. Miešame, ale nie drevenou vareškou ! Dále používáme už vlastní jogurtovou kulturu.
Nejlepší jogurtová kultura je z bílých jogurtů prodávaných ve sklenicích.
Po 5-cyklech kulturu obnovíme, tj. Důvodů, proč si jogurt vyrobit doma, je hned několik: je chutnější, levnější, šetrnější k přírodě a často i zdravější než ten kupovaný. A navíc si ho může snadno připravit i ten, kdo nevlastní jogurtovač! Videonávod ako si jednoducho a rýchlo vyrobíte domáci jogurt. Tahle „novinka“ je známá už stovky let, protože dnešní výroba jogurtu se v zásadě neliší od té, která byla známá už před Kozinou a dost možná i před Žižkou.
Zajímavostí je, že krom Activie, která procesní postup na obale zdůrazňuje, ostatní prodejci tuto skutečnost na odiv příliš nedávají. Pokud se přidají k jogurtu další bakterie (probiotické bakterie) či jiné látky (např. vitaminy, stopové prvky či minerály), můžeme hovořit o jogurtu jako o. Výroba jogurtu může být buď klasická, kdy mléko prokysává přímo ve spotřebitelském obalu, nebo tanková, kde prokysání probíhá ve velké nádrži (tanku) a až následně se .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.